Pittige udon noodles met garnalen
Pittige udon noodles met garnalen
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: garnalen, noodels, udon
Servings: 2
- 150 gram udon noodles
- 16 grote gamba's, ontdooid en schoongemaakt
- 200 gram witte kool
- 1 el sesamolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilivlokken
- 1 el suiker
- 60 ml sojasaus
- chili olie naar smaak
- lente ui, in ringen gesneden
- scheutje zonnebloemolie
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de udon noodles volgens de verpakking gaar.
Verhit een zonnebloemolie in een (wok)pan en bak de witte kool aan, voeg een halve eetlepel suiker en 1 eetlepel sojasaus toe. Roer regelmatig en bak door totdat de kool gekarameliseerd is.
Voeg dan de knoflook, garnalen en chilivlokken toe en roer door totdat de garnalen gaar zijn.
Giet de noodles af en meng met de sesamolie. Zet opzij.
Wanneer de garnalen gaar zijn voeg dan de udon noodles toe, de rest van de suiker en de rest van de sojasaus toe en meng door.
Dien op met de bosui als garnering. Serveer met chili olie zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen toevoegen.