Pittige udon noodles met garnalen
Pittige udon noodles met garnalen
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: garnalen, noodels, udon
Servings: 2
- 150 gram udon noodles
- 16 grote gamba's, ontdooid en schoongemaakt
- 200 gram witte kool
- 1 el sesamolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilivlokken
- 1 el suiker
- 60 ml sojasaus
- chili olie naar smaak
- lente ui, in ringen gesneden
- scheutje zonnebloemolie
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de udon noodles volgens de verpakking gaar.  
- Verhit een zonnebloemolie in een (wok)pan en bak de witte kool aan, voeg een halve eetlepel suiker en 1 eetlepel sojasaus toe. Roer regelmatig en bak door totdat de kool gekarameliseerd is. 
- Voeg dan de knoflook, garnalen en chilivlokken toe en roer door totdat de garnalen gaar zijn. 
- Giet de noodles af en meng met de sesamolie. Zet opzij. 
- Wanneer de garnalen gaar zijn voeg dan de udon noodles toe, de rest van de suiker en de rest van de sojasaus toe en meng door. 
- Dien op met de bosui als garnering. Serveer met chili olie zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen toevoegen.