Mijn zus zit lekker in Griekenland te genieten en ik kreeg FOMO dus heb ik voor mezelf een pita halloumi met coleslaw gemaakt. Naast de pita, dat kost wat tijd om te maken omdat het deeg moet rijzen, is dit een super simpel gerecht om te maken. En lekker snel!

Pita halloumi met coleslaw

Voor die pita’s verwijs ik je door naar dit recept. Het lijkt wellicht veel werk, maar het valt enorm mee. De truc om deze goed te krijgen is nadat je het deeg in porties hebt verdeeld moet je het deeg opbollen, dus bolletjes van maken. Daarna kun je ze goed vormen tot een egale ronde pita.

De halloumi snij je in reepjes en bren gje op smaak met wat za’atar, een bekende kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, maar je kunt het bij veel supermarkten en de toko kopen (Jonnie Boer kruiden bijvoorbeeld).

De coleslaw is witte en rode kool, gemengd met wat mayonaise, creme fraiche, azijn en zout. Om de kool zo dun te krijgen kun je dit afsnijden met een kaasschaaf.

Harissa is een soort van chili saus, maar dan super smaakvol met o.a. komijn, koriander en knoflook. Ik ben er verslaafd aan, zeker zoals hier gecombineerd met Griekse yoghurt. Meng de yoghurt en de harissa niet, je wil juist dat de harissa smaak afsteekt tegen de frisse yoghurt. Je kunt harissa ook gewoon in de supermarkt kopen, ik koop altijd de milde van Souq, die vind ik het lekkerst.

Griekse pita halloumi met coleslaw
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pita halloumi met coleslaw

Pita halloumi met coleslaw
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 75 gram dun gesneden rode kool
  • 75 gram dun gesneden witte kool
  • 1 el mayonaise
  • 1 el creme fraiche
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el olie
  • 1 blok halloumi, in repen gesneden
  • 1 el za'atar
  • 2 el Griekse yoghurt
  • harissa naar smaak

Instructies

  • Meng de rode en witte kool met de mayonaise, creme fraiche en azijn en breng op smaak met een snuf zout. Zet opzij.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Meng de halloumi met de za'atar en bak aan alle kanten aan tot goudbruin. Let op, eerst komt er veel vocht vrij, dit moet verdampen en dan verkleurt de halloumi snel.
  • Verdeel over beide pita's een el Griekse yoghurt en harissa naar smaak, dan wat van de coleslaw en als laatste de halloumi. Vouw dicht en dien direct op.