Ben je op zoek naar nog een fantastisch hapje voor de borrel, dan kan ik je deze pintxos met manchego, tapenade en Jamón ConsorcioSerrano echt aanraden.

Jamón ConsorcioSerrano

Spaanse kwaliteits-serranoham is diepgeworteld in de Spaanse gastronomie. De eeuwenoude traditie van het zouten en pekelen van ham vormt nog steeds de basis van de productie. Dit ambachtelijke proces, dat volgens de kwaliteitsnormen van het consortium een minimale rijping van twaalf maanden vereist, garandeert de karakteristieke smaak en kwaliteit. De drie gouden regels voor een serranoham met keurmerk zijn:

– Alle grondstoffen zijn van Spaanse oorsprong en de productie vindt geheel in Spanje plaats.

– De rijping moet minimaal 52 weken bedragen.

– De hammen moeten handmatig worden geselecteerd door experts.

Pas dan krijgt het product het ConsorcioSerrano-kwaliteitskeurmerk.

Jamón ConsorcioSerrano

Pintxos

En is er iets meer Spaans dan de pintxo? Dit zijn stokbroodjes met diverse toppings die je bij de borrel eet. En grappig weetje, pintxo betekent prikker. En die prikkers zijn belangrijk want in elke pintxo zit een prikker. Zo weet de horeca-uitbater aan het einde van de avond hoeveel je moet afrekenen.

Pintxos met manchego, tapenade en Jamón ConsorcioSerrano

Pintxos met manchego, tapenade en Jamón ConsorcioSerrano
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd13 minuten
Servings: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 pakje Jamón ConsorcioSerrano
  • 1 stokbrood
  • 2 el rode tapenade
  • 140 gram manchego
  • 4 artisjok harten
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd het stokbrood in plakken. Smeer in met een beetje olijfolie en toast in een koekenpan tot het stokbrood goudbruin is.
  • Snijd intussen de manchego in plakjes en snijd de artisjokharten in vieren.
  • Smeer het stokbrood in met wat van de tapenade, beleg dan met de manchego, wat Jamón ConsorcioSerrano en als laatste de artisjok. Serveer direct.