Wanneer het warm is heb ik weinig zin om te koken, maar wel zin in lekker eten en dan is deze perzik burrata salade een uitkomst. Serveer er wat toast of stokbrood bij en ik ben een blij mens.

Perzik burrata salade

De perzik gril je kort, puur om extra smaak eruit te krijgen. Perzik is natuurlijk al lekker zoet maar door het te bakken karamelliseer je het. Burrata kun je tegenwoordig bij elke supermarkt krijgen. Ik koop vaak die van Zanetti en dan de mini variant, dat verdeelt wat makkelijker dan 1 grote.

Perzik burrata salade
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Perzik burrata salade

Perzik burrata salade
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 10 gram basilicum, grof gesneden
  • 2 mini bolletjes burrata of 1 grote

Instructies

  • Snij de perzik in partjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de perzik kort aan beide kanten aan, tot deze net begint te verkleuren.
  • Maak de dressing door de olijfolie, honing en basilicum te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de perzik op een bord, trek de burrata open en verdeel over de perzik. Verdeel de dressing hierover, garneer nog met een beetje extra grofgemalen peper en dien op met stokbrood.