Toen ik mijn zus deze foto liet zien zei ze ‘weet je nog, dat je vroeger bij mij kwam logeren en ik biefstuk met pepersaus en kreukelfriet maakte?’.
Natuurlijk weet ik dat nog, dat was mijn lievelingsmaaltijd haha. Ik kan je niet vertellen hoeveel keren ik dat heb gegeten, natuurlijk altijd de saus uit een pakje. En lekker dat ik het vond.
Tegenwoordig maak ik het dan met aardappelen uit de oven, dat vind ik nog net iets lekkerder dan kreukelfriet.
Pepersaus
Nu moet ik toch echt bekennen dat de zelfgemaakte versie zonder dollen 1000x lekkerder is. Serieus waar. De pakjes variant kon soms een beetje melig smaken, dat heb je hier niet omdat het geen saus is op basis van een roux. Je gebruikt goede runderbouillon en room en laat dit inkoken. Oke, het duurt 10 minuten maar dat is het waard!
Het fijne daarvan is dat pepersaus dus ook gewoon hartstikke koolhydraatarm is! Beter nog, het is super geschikt voor ketogeen eten omdat er best wat slagroom doorheen gaat.
Pepersaus
Ingrediënten
- 100 ml runderbouillon
- 1 tl mosterd
- 1 tl worcestersaus
- 1 el hele zwarte peperkorrels (de droge variant)
- 150 ml slagroom
Instructies
- Verwarm in een steelpan de bouillon en laat inkoken tot ongeveer de helft.
- Voeg de mosterd en worcestersaus toe. Maal de peperkorrels grof fijn in een vijzel (of met de bolling van een lepel). Je kunt ze ook heel laten maar ik vind dit persoonlijk lekkerder. Voeg ook de peperkorrels toe aan de bouillon.
- Voeg als laatste de slagroom toe en laat inkoken totdat je een saus consistentie hebt, je wil dat de pepersaus aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Het dikt nog wel extra in wanneer het afkoelt.
- Dien op met biefstuk of bijvoorbeeld kipfilet.
Marion zegt:
Lastig om het in te laten dikken, uiteindelijk wel erg lekker
Sophie zegt:
Erg lekkere en smaakvolle saus! De saus is wel wat dun.
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn! En ja, het inkoken duurt erg lang dus wil je de saus dikker dan moet je nog langer inkoken.
Djay zegt:
Perfect! Ik doe persoonlijk anderhalve eetlepel zwarte pepers puur omdat ik van iets meer pit houd.
Op dikte brengen is soms lastig, maar vaak los ik dat op door de slagroom eerst iets op te kloppen.
Alexandra Lambert-van der Poel zegt:
Erg lekkere pepersaus. Ik gebruik zelf wat Arrowroot om de saus in te dikken.