Toen ik mijn zus deze foto liet zien zei ze ‘weet je nog, dat je vroeger bij mij kwam logeren en ik biefstuk met pepersaus en kreukelfriet maakte?’.

Natuurlijk weet ik dat nog, dat was mijn lievelingsmaaltijd haha. Ik kan je niet vertellen hoeveel keren ik dat heb gegeten, natuurlijk altijd de saus uit een pakje. En lekker dat ik het vond.

Tegenwoordig maak ik het dan met aardappelen uit de oven, dat vind ik nog net iets lekkerder dan kreukelfriet.

Pepersaus

Nu moet ik toch echt bekennen dat de zelfgemaakte versie zonder dollen 1000x lekkerder is. Serieus waar. De pakjes variant kon soms een beetje melig smaken, dat heb je hier niet omdat het geen saus is op basis van een roux. Je gebruikt goede runderbouillon en room en laat dit inkoken. Oke, het duurt 10 minuten maar dat is het waard!

biefstuk met pepersaus

Het fijne daarvan is dat pepersaus dus ook gewoon hartstikke koolhydraatarm is! Beter nog, het is super geschikt voor ketogeen eten omdat er best wat slagroom doorheen gaat.

Pepersaus

Pepersaus
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 100 ml runderbouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 el hele zwarte peperkorrels (de droge variant)
  • 150 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm in een steelpan de bouillon en laat inkoken tot ongeveer de helft.
  • Voeg de mosterd en worcestersaus toe. Maal de peperkorrels grof fijn in een vijzel (of met de bolling van een lepel). Je kunt ze ook heel laten maar ik vind dit persoonlijk lekkerder. Voeg ook de peperkorrels toe aan de bouillon.
  • Voeg als laatste de slagroom toe en laat inkoken totdat je een saus consistentie hebt, je wil dat de pepersaus aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Het dikt nog wel extra in wanneer het afkoelt.
  • Dien op met biefstuk of bijvoorbeeld kipfilet.