Ik ben een groot pastaliefhebber en dit recept is weer een winnaar. Penne alla vodka met kip parmezaan. Ik hoor je denken.. vodka? Geloof me, het is heerlijk!

Penne alla vodka met kip parmezaan

Alcohol in gerechten proef je trouwens niet direct terug, maar door de alcohol versterk je wel de smaak. Niet teveel want voeg je teveel toe dan kan je het gerecht weer bitter maken. In dit gerecht ongeveer 3 eetlepels. De saus die je voor de pasta gebruikt, gebruik je ook voor de kip parmezaan.

De kip paneer je eerst en bak je dan in zonnebloemolie. Vervolgens verdeel je er wat saus overheen, dan wat verse mozzarella en dan nog wat Parmezaanse kaas. Doe dit in de oven tot de kaas gesmolten is.

Op het einde meng je alleen de gekookte pasta met de saus, laat dit nog 2 minuten samen inkoken (ook dit zorgt voor een meer diepe smaak, ik kook pasta altijd nog even door met de saus erdoorheen gemengd) en dat is het!

Mocht je nou denken, dat is leuk maar ik heb kinderen/ik ben zwanger/ik mag of wil geen alcohol. Ik heb ook een kip parmezaan recept zonder vodka.

Comfortfood

Dit soort recepten vind ik zelf altijd heel erg fijn. Het is namelijk makkelijk om te maken, dus ideaal voor doordeweeks.

Penne alla vodka met kip parmezaan
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Penne alla vodka met kip parmezaan

Penne alla vodka met kip parmezaan
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de penne

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el vodka
  • 425 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 60 ml slagroom
  • 30 gram parmezaanse kaas (+evt extra voor garnering)
  • 1/2 tl chili vlokken (+ evt extra voor garnering)
  • 1 tl peterselie
  • peper en zout

Voor de kip parmezaan

  • 2 kipfilets
  • peper en zout
  • 50 gram panko
  • 1 ei, losgeklopt
  • zonnebloemolie
  • 2 el van de tomatensaus
  • 1 bol mozzarella, drooggedept
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit een eetlepel olie in een steelpan en fruit de knoflook en ui aan. Blus af met de vodka en voeg de passata, slagroom, parmezaanse kaas, chilivlokken en peterselie toe. Laat 15 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de penne gaar tot al dente en giet af.
  • Sla intussen de kipfilets plat tot een dikte van ongeveer 3mm dik. Breng op smaak met peper en zout, haal door het ei en dan de panko. Herhaal met de 2e kipfilet.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
  • Verdeel over beide kipfilets een eetlepel saus, dan in stukken gescheurde mozzarella en als laatste de parmezaan. Bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Meng de saus met de penne en verhit nog zo'n 2 minuten in de pan zodat de saus goed kan intrekken.
  • Dien de penne op met de kipfilets. Garneer met verse basilicum en eventueel nog met wat extra parmezaanse kaas en chili vlokken.