Ik ben een groot pastaliefhebber en dit recept is weer een winnaar. Penne alla vodka met kip parmezaan. Ik hoor je denken.. vodka? Geloof me, het is heerlijk!
Penne alla vodka met kip parmezaan
Alcohol in gerechten proef je trouwens niet direct terug, maar door de alcohol versterk je wel de smaak. De saus die je voor de pasta gebruikt, gebruik je ook voor de kip parmezaan.
De kip paneer je eerst en bak je dan in zonnebloemolie. Vervolgens verdeel je er wat saus overheen, dan wat verse mozzarella en dan nog wat Parmezaanse kaas. Doe dit in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Op het einde meng je alleen de gekookte pasta met de saus, laat dit nog samen even inkoken met wat pastawater (ook dit zorgt voor een meer diepe smaak, ik kook pasta altijd nog even door met de saus erdoorheen gemengd) en dat is het! Zelf heb ik er wat gekookte broccoli bij geserveerd, dit heb ik alleen niet mee gefotografeerd.
Comfortfood
Dit soort recepten vind ik zelf altijd heel erg fijn. Het is namelijk makkelijk om te maken, dus ideaal voor doordeweeks.
Penne alla vodka met kip parmezaan
Ingrediënten
Voor de penne
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 60 ml vodka
- 70 gram tomatenpuree
- 100 ml slagroom
- 30 gram parmezaanse kaas (+evt extra voor garnering)
- paar blaadjes basilicum, fijngehakt
Voor de kip parmezaan
- 2 kipfilets
- 70 gram panko
- 1 ei, losgeklopt
- zonnebloemolie
- 1 bol mozzarella, drooggedept
- 30 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven met grillstand aan voor op 220 graden.
- Breng de pasta in gezouten water aan de kook tot al dente.
- Breng de kip op smaak met peper en zout, wentel door het opgeklopte ei en dan door de paneermeel. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin. Leg op een bakrooster met eronder een bakplaat waar aluminiumfolie op ligt (helpt met schoonmaken straks).
- Verhit in een schone pan de olie voor de pastasaus en fruit de uit aan. Voeg als de ui glazig is de vodka toe en laat bijna helemaal verdampen. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 a 3 minuten mee. Voeg de room toe en roer door tot je een dikkige saus hebt.
- Verdeel 1 a 2 eetlepels van de saus per kipfilet en bedek dan met de mozzarella en de Parmezaan. Grill in de oven tot de kaas goudbruin is.
- Meng intussen de pasta met de saus samen met een eetlepel pastawater. Roer de Parmezaan en de basilicum erdoorheen.
- Serveer de pasta met de kip en optioneel wat gekookte broccoli of een groene salade.