Ik heb al meerdere pasta gerechten online staan met pesto, maar deze is weer net wat anders. Pasta met munt pesto en gekarameliseerde garnalen is een meer luxe versie van het standaard gerecht.
Pasta met munt pesto en gekarameliseerde garnalen
Het is niet een totale munt pesto, maar een combi van de traditionele pesto met fijngehakte munt, chilipeper en citroenrasp. Je kunt zelf een basis basilicum pesto maken, maar het is ook prima om een pesto te kopen. Ik koop dan wel altijd het liefst die van de versafdeling.
Verder kook je wat pasta naar keuze tot al dente, dit giet je af en meng je met de pesto. Het restant van het pasta water dat nog aan de pasta hangt maakt van de pesto een lekkere saus.
In de tussentijd bak je de garnalen, voeg je de honing toe en zet je het vuur uit. Zo karamelliseren de garnalen zonder dat de honing aanbrandt.
Garnalen
Belangrijk voor dit recept is dat je rauwe garnalen koopt. Diepvries is prima, ontdooi ze dan eerst en pel/maak schoon en dep ze daarna heel goed droog. Als je garnalen nog vochtig zijn, dan bakken ze niet maar stomen ze gaar en is de structuur minder lekker.
Koop dus niet gekookte garnalen, die al roze zijn. Het is niet lekker wanneer je deze nog een keer bakt, dan worden ze rubberig.
Pasta met munt pesto en gekarameliseerde garnalen
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 3 el pesto
- 10 gram munt, fijngehakt
- 1 chilipeper, fijngehakt
- rasp van een halve citroen
- 1 el olie
- 12 grote garnalen, rauw en drooggedept
- 2 el honing
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water al dente.
- Meng de pesto met de munt, chilipeper en citroenrasp.
- Verhit, wanneer de pasta bijna klaar is, de olie in een koekenpan. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot roze. Voeg de honing toe, roer door en haal daarna direct van het vuur.
- Giet de pasta af en meng met de pesto. Roer even goed door en proef of je het nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
- Serveer de pasta samen met de garnalen en het sap uit de pan.