Ik ben dol op dit soort gerechten, pasta met kip en spinazie. Omdat ze en makkelijk te maken zijn en je kunt ook goed ingrediënten aanpassen. Je zou dit bijvoorbeeld ook perfect met garnalen kunnen maken of een andere soort groenten gebruiken.

Pasta met kip en spinazie

Voor dit gerecht bak je eerst de kipstukjes met kruiden en op het einde voeg je wat geraspte Parmezaanse kaas toe. Deze tip heb ik van tiktok en zorgt voor een heerlijk krokant korstje en een heerlijke hartige smaak aan de kip. Echt een aanrader! Dan haal je de kip uit de pan, voeg je ui en knoflook met meer kruiden toe. Dan room, meer geraspte Parmezaan en de spinazie. Dit wordt de saus. Kip er weer bij en pasta ook, alles nog even doorroeren en je bent klaar.

Bij roomsauzen moet je altijd nadenken over hoeveel de saus nog indikt bij het afkoelen. Daarom is mijn saus, wanneer ik het vuur uitzet, net iets te dunner dan ik zou willen. Tegen de tijd dat je het opdient en gaat eten is de saus de perfecte dikte.

Pasta met kip en spinazie

Pasta met kip en spinazie
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el oregano
  • 60 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml room
  • 2 handen spinazie

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip met de helft van de kruiden aan, breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg wanneer de kip praktisch gaar is 1 el van de fijn geraspte Parmezaan toe en bak kort mee. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de andere el olie toe aan de pan en fruit de ui, knoflook en de andere helft van de kruiden aan.
  • Voeg de room, de rest van de Parmezaan en de spinazie toe. Roer door tot de spinazie geslonken is. Proef even of je de saus nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Voeg de pasta en de kip toe en meng door. Je wil dat de saus iets te dun is wanneer je de pasta van het vuur afhaalt, zo dikt het bij het afkoelen in tot de perfecte consistentie.