Zie dit als de uiensoep in pasta vorm. Pasta met gekarameliseerde uien. Super simpel, relatief goedkoop en heel erg smaakvol.

Pasta met gekarameliseerde uien

De uien maakt het gerecht een beetje zoet. Verder gebruik je geroosterde knoflook. tijm, room en Parmezaan. Wat ik al zei, simpel dus. Het enige waar je echt de tijd voor moet nemen is het karameliseren van de uien. Reken op ongeveer 45 minuten, maar in de tussentijd kan je de knoflook roosteren. Je hoeft de uien trouwens niet constant door te roeren, maar de meeste pannen creëren wel een hotspot (een bepaalde plek waar het heter is dan elders in de pan) dus af en toe doorroeren zodat het niet op die ene plek aanbrandt is wel een aanrader.

Groenten

Ik geef toe dat hier niet echt veel groenten doorheen gaan, maar iets toevoegen doet echt afbreuk aan de delicate zoete uiensmaak. Je kunt dan beter een salade vooraf eten, of gewoon tijdens de lunch veel groenten eten.

Pasta met gekarameliseerde uien
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta met gekarameliseerde uien

Pasta met gekarameliseerde uien
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 bol knoflook
  • 150 gram uien, gesneden in halve ringen
  • 150 gram spaghetti
  • 2 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 100 ml slagroom/kookroom
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de bovenkant van de knoflook af, leg in een vel alu folie, verdeel 1 el olie erover en vouw dicht. Rooster dit in de oven terwijl je de uien karameliseert.
  • Verhit de andere eetlepel olie in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe met een flinke snuf zout en roer regelmatig door. Houd rekening met 45 minuten voordat de uien zacht en bruin zijn.
  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Knijp de geroosterde knoflook uit en voeg toe aan de uien samen met de tijmblaadjes, slagroom en parmezaan. Roer door tot de parmezaan gesmolten is en voeg de pasta toe en meng door.
  • Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe. Let op, dit soort sauzen dikken snel in wanneer het afkoelt. Breng als laatste verder op smaak met peper en zout en dien dan op met eventueel wat extra parmezaan.

Fan van simpele en smaakvolle pasta’s? Probeer dan eens deze harissa spaghetti.