Deze orzo uit de oven met Boursin is weer een perfect voorbeeld van hoe makkelijk het avondeten kan zijn. Je doet alles in een ovenschaal en dan schuif je het de oven in. De spinazie doe je wel pas aan het einde erbij, anders slinkt dit zo erg dat er niets van over blijft.

Orzo uit de oven met Boursin

Ik gebruik Boursin omdat hier al super veel smaak aan zit, je hoeft ook geen knoflook meer toe te voegen. Je kunt ook een andere kruidenkaas gebruiken, wellicht dat je dan wel nog knoflook moet toevoegen. Gebruik de stevigere variant, die smelt het lekkerst door de orzo heen op het einde. (Voor de volledige transparantie, ik heb dit jaar een samenwerking met Boursin, maar dit recept valt daar niet onder. Ik gebruik het gewoon heel graag tijdens het koken).

Ik ben dus echt verslaafd aan orzo, het is een pasta maar je kunt het ook een beetje vergelijken met risotto. Dit omdat je het op dezelfde manier kunt bereiden. Op zoek naar meerdere orzo recepten, probeer dan deze variant met salie en kipgehaktballen eens.

Orzo uit de oven met Boursin
Pin recept
Recept afdrukken
3.63 van 32 stemmen

Orzo uit de oven met Boursin

Orzo uit de oven met Boursin
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

  • 150 gram Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 250 gram orzo
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el zongedroogde tomaat, in reepjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el cajun kruiden (+extra voor de kip)
  • 30 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 handen spinazie
  • klontje boter
  • 2 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de Boursin in een ovenschaal en doe de orzo, cherrytomaten en zongedroogde tomaat erbij. Schenk de bouillon over de orzo en voeg als laatste de cajun kruiden toe. (zorg ervoor dat alle orzo in de bouillon ligt).
  • Bak 12 minuten af in de oven. Voeg dan de Parmezaan en spinazie toe, roer even snel door en bak nog eens zo'n 3 tot 5 minuten af in de oven tot de orzo gaar is en de spinazie geslonken is. Houd er rekening mee dat de orzo nog wat indikt nadat het afkoelt.
  • Breng intussen de kip op smaak met peper, zout en cajun kruiden. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de kip aan beiden kanten aan tot deze gaar is.
  • Dien de orzo op met de in reepjes gesneden kip. Garneer eventueel met wat extra Parmezaan.