Bart zei toen ik dit maakte ‘je wordt nog eens een orzo’ en hij heeft een punt want ik ben verslaafd. Orzo salade met zalm en feta dressing is weer een heerlijke toevoeging aan al een hele reeks aan orzo recepten.

Orzo salade met zalm en feta dressing

De orzo is nog warm wanneer je het met de groenten en de dressing mengt en daardoor smelt de feta licht en wordt het een heerlijk smeuïg geheel. Je kunt ervoor kiezen om ook de zalm er doorheen te mengen, maar ik heb voor de foto ervoor gekozen om de zalm er ook los op te serveren.

Mocht je trouwens nog niet echt bekend zijn met orzo, het is een pasta soort en je hebt in de supermarkt 2 merken die het verkopen. La Molisana, dit ligt volgens mij alleen bij de AH, in het pasta schap. Ook Lassi verkoopt het, dit ligt volgens mij in alle supermarkten, alleen ligt het dan bij de rijst. Goed om te weten zodat je niet enorm aan het zoeken bent.

Lunch of avondeten

Ik heb het en voor de lunch gegeten, maar ook als avondeten. Je kunt het ook makkelijk meenemen voor naar werk of een picknick. De dressing kan er gewoon doorheen, de groenten worden niet slap zoals dat bij sla wel gebeurt. Je hoeft het dan trouwens niet op te warmen, het is koud ook lekker (al mag opwarmen wel natuurlijk).

Orzo salade met zalm en feta dressing
Pin recept
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Orzo salade met zalm en feta dressing

Orzo salade met zalm en feta dressing
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 200 gram orzo
  • klontje boter en een beetje zonnebloemolie
  • 2 zalmmoten
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl uipoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder (mag meer als je wat meer pit wil)
  • snuf peper en zout
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
  • takje peterselie, takje dille

Voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook en kook de orzo 9 minuten tot gaar. Giet af en zet opzij.
  • Verhit intussen de boter en olie in een koekenpan. Breng de zalmmoten op smaak met de paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm gaar is.
  • Maak intussen de dressing door de mosterd goed te mengen met de olijfolie, citroensap, honing, knoflook en feta en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de orzo met de dressing, komkommer, rode ui, wat peterselie en dille en schep of de zalm erdoorheen of serveer los erbij. Dien direct op.

Ook een fan van orzo? Maak dan dit gerecht met kipgehaktballen en salie.