Dit heerlijke en simpele gerechtje is een must make, orzo met courgette en halloumi. Ik ben sowieso groot fan van én orzo én halloumi, dus dit was voor mij een winnaar.

Orzo met courgette en halloumi

Dit is een redelijk neutraal gerecht, maar oh zo lekker. De orzo kook je eerst in kippenbouillon (of groentebouillon als je het vega wil houden) en de courgette en rode ui bak je, in een grilpan, tot gaar.

Verder meng je de orzo met dille en munt, meng je wat Griekse yoghurt met knoflook en serveer je alles met de gebakken halloumi.

Dit kan ook perfect gegeten worden als lauwwarme, of afgekoelde, salade.

Halloumi is, mocht je er niet bekend mee zijn, een Cypriotische kaas. Deze kaas smelt niet en is daarom perfect om te bakken. Het heeft een ziltige smaak en een aparte structuur die moeilijk te omschrijven is, maar waar ik verslaafd aan ben. Het is wel een beetje een love it or hate it ingrediënt. Ik ben er dol op, mijn man haat het (meer voor mij).

Tegenwoordig is halloumi bij alle supermarkten wel te koop. Ligt het niet bij de feta in de buurt, neem dan een kijkje bij de halal producten.

Als je trouwens een fan bent van halloumi, probeer dan deze snack eens!

Orzo met courgette en halloumi
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Orzo met courgette en halloumi

Orzo met courgette en halloumi
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • 1 blokje kippenbouillon (of groente)
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje dille
  • 1 takje munt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blok halloumi
  • chilivlokken

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook en kook de orzo zoals op de verpakking vermeld.
  • Meng intussen de Griekse Yoghurt met de knoflook en bak de courgette en rode ui in een (gril)pan met 1 eetlepel zonnebloemolie tot gaar.
  • Verhit in een andere pan de overige eetlepel olie. Snij de halloumi in plakken en dep droog. Bak de halloumi aan beide kanten tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Giet de orzo af en meng met de verse dille en verse munt.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over 2 borden, daar de orzo op met de gegrilde groenten en als laatste de halloumi. Garneer met wat chilivlokken.