Ultiem comfortfood en super makkelijk om te maken. Noodles met champignons en biefstuk. Het langste duurt nog het bakken van de champignons, deze moeten eerst al hun vocht kwijt zijn voordat ze bruin kunnen bakken. De biefstuk snij ik in reepjes, breng ik op smaak met peper en zout en bak ik dan op relatief hoog vuur zodat de randjes goed bruin worden.

Noodles met champignons en biefstuk

De saus is natuurlijk ook een enorme smaakmaker. Maizena, water (je kunt ook bouillon gebruiken maar je moet opletten dat het niet te zout wordt), sojasaus, ketjap manis en peper. Door de maïzena dikt de saus snel in! Op het einde vind ik het lekker om het gerecht nog verder op smaak te brengen met wat crispy chili olie, maar dat is optioneel. Als je niet van pittig houdt, dan kun je dat weglaten.

Dol op noodles, probeer dan eens deze versie met zalm.

Noodles met champignons en biefstuk
Pin recept
Recept afdrukken
2 van 1 stem

Noodles met champignons en biefstuk

Noodles met champignons en biefstuk
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram noodles
  • 2 el olie
  • 250 gram champignons
  • 2 kogelbiefstukken, in reepjes gesneden
  • 2 tl maïzena
  • 150 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl zwarte peper
  • optioneel: Crispy chilie olie
  • bosui, in ringen gesneden
  • handje pinda's, grof gehakt

Instructies

  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat gaar (let op, sommige noodles moet je na het koken afspoelen met koud water, dus lees de verpakking).
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons, op smaak gebracht met wat peper en zout, tot deze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
  • Meng de maïzena met het water, roer even door, en voeg de sojasaus, ketjap manis, bruine suiker en peper toe. Zet opzij.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit de overige el olie in de koekenpan en bak de biefstuk kort, tot deze net bruin gekleurd is.
  • Voeg de champignons en de net bereide saus toe en laat inkoken. Voeg de noodles toe, optioneel wat crispy chili olie en dien dan op met de bosui en pinda's.