Mossel en kabeljauw stoofpot

Mossel en kabeljauw stoofpot

Ik vermoed dat de meeste mensen mosselen gestoofd in bier of wijn eten, maar ik heb een heerlijk nieuw recept namelijk een mossel en kabeljauw stoofpot.

Mossel en kabeljauw stoofpot

De combinatie van mossel en kabeljauw is al heel lekker, maar wat dit gerecht meer verrassend maakt is de harissa. Harissa is een frisse licht pittige kruidenpasta en past heerlijk bij heel veel gerechten. Zo ook in dit stoofpotje. Door  een beetje harissa aan de tomatensaus toe te voegen geef je het gerecht zoveel meer interessante smaken! Persoonlijk hou ik wel van een beetje pittig, maar je kunt zelf inschatten hoeveel je wil toevoegen afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben.

Je kunt trouwens ook nog even de website bekijken van Mosselen zo uit Zeeland voor meer recepten!

Mossel en kabeljauw stoofpot
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mossel en kabeljauw stoofpot

Mossel en kabeljauw stoofpot
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 130 gram kabeljauw
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes in blik
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el harissa (of naar smaak)
  • 1 kilo mosselen, schoongemaakt
  • peper en zout
  • Verse koriander, fijngehakt
  • stokbrood

Instructies

  • Verhit in een hoge (mossel)pan de olie. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Bak kort aan beide kanten aan tot de buitenkant gebakken is en haal dan uit de pan. Zet opzij.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak een minuut mee, voeg dan de tomaat in blik, citroensap, korianderpoeder, komijnpoeder en harissa toe. Roer goed door zodat je ook de overgebleven stukjes kabeljauw van de bodem schraapt.
  • Laat dit 15 minuten inkoken totdat de saus wat dikker is.
  • Voeg dan de mosselen toe, meng door de saus, en leg de kabeljauw op de mosselen. Laat de mosselen, met deksel op de pan, gaar stomen. Dit duurt ongeveer 3 a 5 minuten, de mosselen zijn gaar zodra ze open staan.
  • Serveer met verse koriander en stokbrood.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mosselen Zo uit Zeeland. Nog meer mosselrecepten? Bekijk dan deze spaghetti met mosselen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.