Bestaat er zoiets als slechte pizza? Ik weet het niet. Ik weet wel dat er zoiets bestaat als fantastische pizza en daar valt deze onder. Melanzane alla parmigiana pizza.

Melanzane alle parmigiana pizza

Je bent vast bekend met het klassieke gerecht, maar ik heb er nu dus een pizza variant van gemaakt. En deze smaakt alsof je in een authentiek Italiaans restaurant zit. Extra lekker door de crunchy bodem omdat ik deze op de pizzasteen van Boska foodtools heb gebakken.

Melanzane alle parmigiana pizza

Montes Twins

Pizza en wijn is een perfecte combinatie, dus serveer ik bij mijn pizza de heerlijke Montes Twins. Dit is een zwoele zachte blend van Carmenère, Syrah, Cabernet Sauvignon en Malbec en past geweldig bij pizza.

Klinkt lekker? Dan heb ik goed nieuws want bij aankoop van een fles Montes Twins via www.voordeelwijnen.nl/montes maak je tot 27 maart kans op net zo’n zelfde pizzasteen als waar ik mijn pizza op gebakken heb samen met een handige pizzaschep van Boska Foodtools (10X) en je kunt zelfs een outdoor pizza-oven winnen (1x).

Melanzane alle parmigiana pizza

Pizzadeeg

Je kunt je een kant en klaar deeg gebruiken, maar ik gebruik altijd mijn recept. Dit deeg is heerlijk luchtig en het is eigenlijk ook zo gemaakt. Het recept vind je hier terug.

Melanzane alle parmigiana pizza
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Melanzane alle parmigiana pizza

Melanzane alle parmigiana pizza
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 porties pizzadeeg
  • 210 gram tomaten polpa
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 40 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+extra voor garnering)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 sjalot, in dunne ringen gesneden
  • chilivlokken, peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg de polpa toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 a 15 minuten pruttelen op laag vuur totdat de saus is ingekookt. Laat afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aubergine in dunne plakken, strooi er wat zout overheen, smeer in met wat olijfolie en verdeel de parmezaanse kaas hier overheen. Bak 15a 20 minuten af totdat de aubergine gaar is en de kaas goudbruin.
  • Verhoog je oven naar 250 graden en laat nu ook de pizzasteen mee voorverwarmen.
  • Vorm je deeg op een bebloemd aanrecht, of alvast op de schep als je bang bent dat je de pizza er niet makkelijk op krijgt, en smeer in met de tomatensaus. Leg de aubergines op de saus, verdeel dan de in stukken gescheurde mozzarella eroverheen en als laatste de sjalot ringen. Sprenkel wat olijfolie op de pizza en schuif dan voorzichtig op de pizzasteen.
  • Bak 5 tot 10 minuten af, tot de pizza goudbruin is.
  • Garneer de pizza met wat extra fijngeraspte parmezaanse kaas en verse basilicum. Optioneel kun je er wat chilivlokken op doen.