Deze mediterrane kipgehaktballen zijn heerlijk en je kunt ze makkelijk combineren. Dit keer heb ik er rijst, tzatziki en een Griekse salade met halloumi bij gedaan, maar je kunt er ook een salade van maken of in een Griekse pita doen.

Mediterrane kipgehaktballen

De smaken van deze gehaktballen zijn dus lekker Grieks. Ik vind dat altijd heerlijk in de zomer want het is licht, fris en meestal zijn Griekse gerechten niet heel lastig om te maken. Kipgehakt kun je trouwens in de meeste supermarkten of slagers wel krijgen. Kun je het niet vinden, gooi dan kipfilet in de blender of foodprocessor en pulseer tot je een fijngemalen kip hebt.

Snel en makkelijk

Zoals ik zei is dit een super snel en makkelijk gerecht om te maken. Ik kies er zelf voor om mijn kipgehaktballen in de pan te bakken, dan vind ik ze net iets smeuïger blijven, maar je zou ervoor kunnen kiezen om ze in de oven te bakken (180 graden, 15 a 20 minuten). Waarom zou je daarvoor kiezen? Bijvoorbeeld als je ze maakt voor een feestje oid, ze zijn namelijk ook heel lekker als snack met tzatziki als dip, en je wil je handen vrij hebben.

Meditterane kipgehaktballen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mediterrane kipgehaktballen

Mediterrane kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 75 gram paneermeel
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 5 gram peterselie, fijngehakt
  • 5 gram dille, fijngehakt
  • peper en zout

Verder

  • 3 el olie
  • 1 blok halloumi (a 225 gram), in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 el oregano

Instructies

  • Meng het kipgehakt met de ei, 1 el olijfolie, de paneermeel, rode ui, oregano, knoflookpoeder, peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  • Verhit de overige el olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar (ongeveer 8 a 10 minuten).
  • Verhit intussen in een (gril)pan 1 el olie en bak de halloumi aan beide kanten aan tot goudbruin. Meng met de komkommer, tomaat, overige 2 el olijfolie en oregano. Breng op smaak met wat zout.
  • Serveer de kipgehaktballen met wat rijst, tzatziki en de Griekse salade.