Ik ben de laatste tijd dol op salie en deze lasagne met salie en zalm is een echte topper. Ik heb het ondertussen al 5x gemaakt omdat ik het zó lekker vind.

Lasagne met salie en zalm

Ik had deze lasagne eerder eens gemaakt zonder de zalm. Dat was ook heel lekker, maar er miste toch iets vond ik. Ik weet dat salie en zalm goed samengaan, dus zo kwam ik op het idee er ook zalm doorheen te doen.

In principe maak je eerst een soort bechamel saus, maar dan met kaas, en daar gaar je de zalm in. Dat, samen met verse lasagne bladeren, is alles dat je nodig hebt.

Geen groenten dus, maar je kunt er een simpele groene salade bij serveren.

Lasagne

Ik gebruik voor lasagne altijd verse lasagne bladeren, deze zijn gewoon te koop in de supermarkt. Ik vind dit en zoveel lekkerder dan de gedroogde bladeren, maar het is ook nog eens een stuk sneller klaar. Dit recept is dus gebaseerd op verse pasta. Wil je gedroogde pasta gebruiken, dat kan ook, maar gebruik dan wat meer melk in je saus. De pasta absorbeert namelijk veel vocht en zoals je je kunt voorstellen absorbeert gedroogde pasta nog veel meer vocht. Je wil ook niet achteraf met een droge pasta zitten natuurlijk.

Salie

Salie is een heerlijk kruid, maar rauw moet je het niet eten want dat is bitter. We bakken de salie dus eerst in de boter mee. Ik leg ook salie op de pasta ter garnering, dit kan je gewoon mee-eten! Heb je straks enorm veel salie liggen, dan kan ik je dit recept adviseren. Orzo met salie en kipgehaktballen.

Lasagne met salie en zalm

Lasagne met salie en zalm
Bereidingstijd40 minuten
0 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje salie, fijngehakt (paar blaadjes apart houden)
  • 75 gram bloem
  • 1 liter volle melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 zalmmoten, in blokken gesneden
  • 250 gram verse lasagnebladeren
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en salie toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de bloem toe en bak dit ook 2 minuten mee zodat de bloem kan garen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg de belegen kaas en de parmezaan toe, maar houd van allebei een handje achter.
  • Voeg de zalm toe en roer regelmatig door terwijl de saus indikt en de zalm gaart. De saus is de goede dikte wanneer je een streep kan trekken door de saus en deze niet uitloopt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Denk niet dat je geen/weinig zout hoeft toe te voegen omdat er kaas doorheen zit. Proef en voeg zout toe als het wat flauw is.
  • Verdeel wat saus over de boden van een ovenschaal of ovenbestendige pan, leg hier lasagne bladeren op. Herhaal totdat alles op is, maar eindig met een laag saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de salieblaadjes hieroverheen.
  • Bak 25 a 30 minuten af tot de lasagne gaar is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.