Het bbq seizoen is er weer dus heb ik wat heerlijke bijgerechten voor je die je óók mee kunt nemen naar een picknick of bij een borrel op tafel kunt zetten.

Krokante Boursin met hete honing en Boursin kaasbrood

Het voordeel van deze gerechten, naast dat het heerlijk is, is dat je ze tegelijkertijd in de oven kunt klaarmaken. Ze hebben dezelfde kooktijd namelijk! Verder is het super makkelijk om te maken!

Voor beide recepten gebruik ik Boursin Knoflook&Fijne kruiden. Voor de krokante Boursin gebruik ik een standaard paneermethode, dus eerst bloem, dan opgeklopt ei en als laatste door de panko. De Boursin bak ik vervolgens in de oven op 200 graden voor 15 minuten.

Voor het kaasbrood smeer ik pizzadeeg in met Boursin en verdeel ik een combinatie van geraspte mozzarella en cheddar erover. Ook deze bak ik 15 minuten op 200 graden.

Terwijl de gerechten in de oven bakken maak ik de hete honing. Dit is heel simpel, je verhit honing met een klein beetje appelcider azijn en chilivlokken. Je wilt dat de honing warm wordt, maar niet kookt. Dan kan het weer teveel indikken namelijk. Serveer de krokante Boursin met de hete honing en garneer het kaasbrood met fijngehakte peterselie.

Gegarandeerd een hit bij elke gelegenheid!

Krokante Boursin met hete honing en Boursin kaasbrood

Krokante Boursin methete honing en Boursin kaasbrood
Bereidingstijd30 minuten

Ingrediënten

Voor de krokante Boursin

  • 1 Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 1 kommetje bloem
  • 1 kommetje panko
  • kommetje met 1 ei, opgekopt
  • 5 el honing
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl chilivlokken

Voor het kaasbrood

  • 1 pizzadeeg
  • 1 Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 100 gram geraspte cheddar en mozzarella
  • handje peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 200 graden.
  • Haal voor de krokante Boursin de Boursin eerst door de bloem, dan het ei en als laatste de panko. Zorg dat bij elke stap de hele Boursin bedekt is.
  • Leg op wat bakpapier op een bakplaat.
  • Rol voor het kaasbrood het pizzadeeg uit. Smeer in met de Boursin en verdeel de geraspte kaas hier overheen. Leg ook op bakpapier op de bakplaat en bak beide 15 minuten af, tot de krokante Boursin goudbruin is en de pizza gaar.
  • Verhit intussen ineen steelpan de honing, appelciderazijn en chilivlokken tot de randjes net begint te pruttelen. Haal van het vuur en schenk in een bakje. Zet opzij totdat je het kunt opdienen bij de krokante Boursin.
  • Garneer het kaasbrood met de fijngehakte peterselie.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin