Ik vind soep altijd een voorgerecht, maar deze kippensoep met pasta is zo lekker vullend dat het een fijne avondmaaltijd is. Daarnaast mag je er natuurlijk altijd wat brood bij serveren.

Kippensoep met pasta

Ja, ik ben ervan bewust dat vermicelli ook pasta is, maar zelf vind ik de structuur van vermicelli helemaal niet lekker. Het staat je vrij om dat te gebruiken, maar ik vind de bite van fusilli veel lekkerder hier. Gaat puur om de textuur, uiteraard niet om de smaak.

Als eerste bak je de kipfilet met kruiden aan tot deze gaar is. Dan haal je de kip uit de pan en fruit je ui, selderij en wortel aan. De klassieke drie-eenheid van kippensoep. In de tussentijd kan je met 2 vorken de kip uit elkaar trekken. Ik hou ervan als mijn soep wat dikker is, dus ik kies ervoor om wat bloem toe te voegen. Voeg dit toe wanneer de groenten zacht zijn, maar bak nog zo’n 2 minuten mee zodat de bloem kan garen. Doe je dit niet dan kan je soep een bloemige smaak krijgen.

Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe zodat er geen klontjes ontstaan, voeg de kip weer toe en dan de pasta. Laat de pasta nog zo’n 9 minuten meekoken en serveer dan met zure room en balsamico creme. Dit laatste is optioneel, maar ik zag de tip bij iemand voorbij komen op TikTok en vond het erg lekker!

kippensoep met pasta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kippensoep met pasta

Kippensoep met pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 kipfilets
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 2 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel selderij, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • 300 gram fusilli
  • peper en zout
  • optioneel: creme fraiche en balsamico creme

Instructies

  • Verhit de olie in een grote (soep)pan en voeg de kip samen met de komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout en bak rondom aan tot de kip gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de boter toe aan de pan samen met de ui, , knoflook, wortel en selderij. Bak dit een paar minuten aan tot alles zacht is. Trek intussen de kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Voeg de bloem toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg de pasta toe en kook dit in 9 minuten gaar. Proef op het einde of je de soep nog verder op smaak moet brengen met peper en zout. Serveer de soep met creme fraiche en balsamico creme.