kipnuggets

Kipnuggets

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Als wij naar de McDonalds gaan, wat ik liever niet vaak doe want ik voel me niet best na een tripje naar de Mac, bestel ik eigenlijk altijd de kipnuggets. Dit ook omdat ik de burgers daar niet lekker vind.

Maar omdat ik dus altijd last heb van een opgeblazen buik en een naar gevoel in het algemeen heb ik besloten zelf nuggets te maken. Ik wilde dit keer geen stukken kip gebruiken, wat trouwens ook super lekker is, maar echt gemalen kip voor een ultieme kipnugget ervaring.

Keukenmachine

Yep, die ga je hier dus nodig hebben. Wil je de kip fijn genoeg gemalen hebben dan zal je het in een keukenmachine moeten doen. Ik ben sowieso een fan van mijn keukenmachine. Ideaal voor sauzen, taartdingen en (bloemkool)puree.

Lekker pittig

Ik hou van pittig eten dus heb ervoor gekozen om naast een pittige dip ook nog wat hotsauce door mijn nuggets te doen. Als jij niets met pittig eten hebt kan je dat uiteraard weglaten!

Makkelijk en snel

Oke, niet zo snel als wat kant en klare kipnuggets in een frituurpan gooien, maar dit is lekkerder en je bent nog steeds redelijk snel klaar! Denk aan 15 minuten totaal!

Ingrediënten

voor de nuggets:

  • 2 kipfilets
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl ui poeder
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1 el hotsauce

Voor de paneerlaag:

  • 100 gram panko (of een kommetje vol als je geen weegschaal hebt)
  • 30 gram parmezaanse kaas (ongeveer een handje vol)
  • 1 ei

Voor de dip:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el sriracha
  • beetje water

verder:

  • zonnebloemolie om in te bakken
  • citroen als garnering

Extra benodigdheden

  • keukenpapier
  • keukenmachine
  • grote pan of frituurpan

Bereidingswijze

1. Doe de kipfilet samen met het zout, de peper, knoflookpoeder, peterselie, ui poeder en hotsauce in een keukenmachine en pulseer een paar keer totdat je een dikke massa hebt. Je wil de keukenmachine niet vol aan zetten want dan wordt het misschien te fijn gemalen.

2. Meng in een kom de panko en de parmezaanse kaas. Kluts in een ander kommetje je ei.

3. Pak een eetlepel kipmengsel en rol er een balletje van. Haal dit eerst door je eimengsel en rol dan door je pankemengsel totdat alles goed bedekt is. Druk dan een beetje plat zodat je een kipnugget vorm krijgt. Herhaal dit totdat je door je kip bent.

4. Verhit in een grote pan (of verhit je frituurpan) ruim zonnebloemolie en bak hier de nuggets in totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

5. Laat even uitlekken op wat keukenpapier terwijl je de dip maakt. Meng de mayo met de sriracha en een klein beetje water om het iets dunner te maken.

6. Serveer samen met nog wat citroen voor net dat frisse tintje! Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.