Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen, dus ik heb het maar kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep genoemd. Ik vind soep eigenlijk niet de juistje omschrijving want het is echt wel een stuk dikker en heel weinig bouillon, maar een orzo risotto achtig iets is het ook niet want daarvoor is het weer te dun. Vandaar dus een maaltijdsoep

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep

Ik ben dus niet echt een soepliefhebber, ik zit er snel vol van maar heb dan altijd ook heel snel weer trek. Ik wist niet zo goed wat ik nog moest maken voor het avondeten, had geen zin om de deur uit te gaan, maar ik had wel prei, wortel en selderij liggen. Dus zo is dit gerecht ontstaan.

Ik zag vorige keer op tiktok dat iemand kipgehaktballen met ricotta maakte en dat leek me heerlijk, dus dat heb ik erbij gedaan. En inderdaad, de kipgehaktballen zijn zo super smeuïg, echt heel erg lekker. Nu ik het zo maak ga ik altijd ricotta erdoorheen doen.

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep

Mocht je trouwens geen kipgehakt kunnen vinden, dan kun je ook een kipfilet in een blender of foodprocessor doen. Dat is precies hetzelfde idee.

Orzo

Orzo is een pastavorm, te koop bij alle supermarkten ondertussen. Het neemt enorm veel vocht op, dus houd daar rekening mee. Ik heb een liter bouillon toegevoegd en de textuur en dikte vond ik perfect, maar laat je het afkoelen dan dikt het nog verder in. Je kunt altijd extra bouillon toevoegen als dat beter uitkomt qua dikte!

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

 • 300 gram kipgehakt
 • 2 el ricotta
 • 50 gram paneermeel (je wil een stevige textuur)
 • 2 takjes peterselie en dille, blaadjes grof gehakt
 • 1 el olie

Voor de maaltijdsoep

 • 2 el olie
 • 1 prei, in halve ringen gesneden
 • 2 wortelen, in blokjes gesneden
 • 1 stengel bleekselderij, in kwart maantjes gesneden
 • 1 liter kippenbouillon
 • 250 gram orzo
 • 10 gram verse peterselie, grof gehakt
 • 10 gram verse dille, grof gehakt
 • creme fraiche

Instructies

 • Meng het kipgehakt met ricotta, paneermeel, verse peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen van ongeveer 2.5 cm in diameter.
 • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
 • Verhit intussen de overige 2 el olie in een hoge pan en bak de prei, wortel en selderij aan tot de groenten zacht beginnen te worden.
 • Voeg de bouillon en de orzo toe en laat zachtjes koken tot de orzo gaar is, ongeveer 8 a 9 minuten.
 • Voeg de kipgehaktballen en de verse kruiden toe, meng door en breng op smaak met peper en zout. Dien op met wat creme fraiche.