Ik ben helemaal dol op kipgehaktballen de laatste tijd. In dit recept met orzo fantastisch, maar deze curry pindasaus is ook echt fenomenaal.

Kipgehaktballen

Ik woon naast een supermarkt die vaak niet heeft wat ik nodig heb voor een bepaald recept, en dit keer was niet anders. Geen kipgehakt. Gelukkig heb ik een foodprocessor en kon ik zelf gewoon kipfilet fijnmalen. Mocht jij ook naast zo’n matige supermarkt wonen, dan is dat een optie.

Curry pindasaus

Voor het curry aspect heb ik currykruiden gebruikt. Je hoeft niet een specifiek merk te gebruiken, in elke curry kruidenmix zit praktisch hetzelfde. Daarnaast heb ik een standaard pindakaas gebruikt en op het einde nog wat fijngehakte pinda’s gebruikt als garnering. Omdat het er mooi uitziet, maar ook voor de textuur is het een aanrader.

De saus is snel klaar, je hoeft het alleen maar te laten sudderen totdat de kipgehaktballen klaar zijn. Vind je de saus wat te dik, voeg dan nog wat bouillon toe. Vind je de saus te dun, laat dan wat langer inkoken of voeg nog wat pindakaas toe.

Witte rijst

Ik was altijd een drama met rijst koken, maar sinds ik er meer tijd voor neem gaat het goed. Je moet de rijst gewoon goed laten uitstomen zodat het niet meer klef is maar juist lekker fluffy.

Kipgehaktballen in een curry pindasaus

Kipgehaktballen in een curry pindasaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 50 gram panko

Voor de saus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gember, fijngegakt
  • 1 pak choi, in dunne reepjes gesneden
  • 1 el curry poeder
  • 1 tl sambal
  • 250 ml kippenbouillon
  • 75 gram pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • fijngehakte chilipeper, koriander en pinda's

Verder

  • 150 gram witte rijst

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en maak ballen van ongeveer 2cm diameter.
  • Verhit de olie in een koekenpan, bak de ballen aan tot rondom goudbruin en haal uit de pan. Voeg de knoflook en gember toe, bak even mee en voeg dan de pak choi toe en bak mee tot dit geslonken is.
  • Voeg de currypoeder, sambal, kippenbouillon, pindakaas en kokosmelk toe en roer door tot alles gemengd is. Doe de kipgehaktballen terug in de pan en laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg als laatste de sojasaus en citroensap toe en proef of je nog meer op smaak moet brengen met zout.
  • Dien op met witten rijst en garneer met chilipeper, koriander en pinda's. Dien direct op.