Als je wat meer op deze site hebt ron gekeken, dan ik een bepaalde voorkeur je misschien opgevallen. Kipgehaktballen curry combineert mijn liefde voor kipgehaktballen en mijn liefde voor curry’s. Met rijst én naan want dubbel carbs is altijd lekker. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor naan, zeker mijn zelfgemaakte zijn heerlijk, maar ik vind de textuur van allebei gewoon het lekkerst.

Kipgehaktballen curry

En dit is ook een snel gerechtje om te maken. Ik ben ook verslaafd aan garam masala, dat is een kruidemix met onder andere koriander, komijn, kardemom, kruidnagel en meer. Je kunt het zelf maken, maar ik koop deze mix dus eigenlijk altijd. Gelukkig heb je tegenwoordig fijne kruidenmixen die bestaan uit de daadwerkelijke kruiden en niet 50% zout. Ik koop meestal die van Jonnie Boer bij de AH, maar elke versie is prima. Kijk dus alleen even of er geen zout aan toegevoegd is, ik vind die mixen namelijk altijd te zout.

De kipgehaktballen bak je tot goudbruin en gaar, dan haal je ze uit de pan en maak je de saus. Dit gaat heel snel. Voeg dan de ballen weer terug, laat alles nog even heet worden en klaar. In de tussentijd heb je dan natuurlijk de rijst al gekookt en eventueel van te voren de naan gemaakt.

Kipgehaktballen curry
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Kipgehaktballen curry

Kipgehaktballen curry
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 eidooier
  • 1/2 ui, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 40 gram paneermeel
  • peper en zout
  • 1 el olie

Voor de saus

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 400 gram passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 1 el citroensap
  • 100 ml room
  • 25 gram boter

Verder

  • versgebakken naan
  • gekookte rijst, hoeveelheid naar keuze
  • verse koriander, chilipeper voor garnering

Instructies

  • Meng het kipgehakt met de eidooier, geraspte ui, knoflook, korianderpoeder, chilipoeder en breng op smaak met peper en zout. Maak hier 6 gehaktballen van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de knoflook en gember aan de pan toe en fruit een minuutje. Bak nu een minuut de garam masala, komijn en chilipoeder mee.
  • Voeg de passata en citroensap toe en roer door. Voeg de room en boter toe, roer door tot de boter gesmolten is. Proef of je de saus nog verder op smaak wil brengen met zout, doe de kipgehaktballen terug en laat dit zo'n 10 minuten pruttelen.
  • Serveer met rijst, verse naan, verse koriander en eventueel wat fijngehakte chilipeper.