Bart is weer begonnen met koolhydraatarm eten en dat betekent dat ik dat ook weer meer zal gaan doen. In de avonden doordeweeks dan, ik hou teveel van alle carb goodness of echt lowcarb te eten.
Fajita
De kruiden maak ik altijd zelf en dit recept staat al een tijdje op mijn site, klik hier! Het fijne is dat je hier natuurlijk lekker mee kan varieren. Ik maak er vaak fajita’s met wraps mee, maar dit is ook een heerlijk gerecht.
Groene paprika
Mij werd verzocht dit gerecht te maken met groene paprika, daar zit iets minder suiker in dan in de rode variant. Zeker als je de mannelijke paprika neemt, die met vier bulten aan de onderkant. Je bent natuurlijk vrij om welke kleur paprika dan ook te nemen!
Low carb high fat
Het idee achter een keto dieet is weinig koolhydraten, gematigd proteine en veel vetten. Dat betekent dat je in dit recept kan uitpakken met veel kaas en creme fraiche. Maar omdat ik er ook van moet eten en ik niet onbeperkt veel vet binnen wil krijgen heb ik hier de creme fraiche even weggelaten.
kip fajita ovenschotel
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- fajita kruidenmix
- 3 groene paprika's, in repen gesneden
- 1 ui, in repen gesneden
- 40 gram geraspte kaas
- 1 bosui, in ringen gesneden
- handje verse koriander
- 1 jalapeno, in ringen gesneden
- creme fraiche
- olie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Marineer de kip met de fajita kruiden en bak tot net gaar.
- Bak ondertussen in een andere pan de paprika en ui totdat de paprika zacht is.
- Beleg de kip met de paprika/ui, strooi er wat kaas overheen en de jalapeno's en bak af totdat de kaas gesmolten is.
- Dien op met bosui, koriander en creme fraiche.