Ik probeer in het weekend vaak iets te maken dat lekker is, maar toch extreem snel klaar. Deze kip taco’s met elote voeldoet daar perfect aan!

Kip taco’s met elote

Voor de kip kan je kipfilet grillen, maar je kunt ook gegrilde kip van de markt kopen en dat gebruiken. Dan ben je nóg sneller klaar! De elote is gegrilde mais, een Mexicaans gerecht, en daarna gemengd met mayonaise en cotija. Cotija is een Mexicaanse kaas die hier echt niet te vinden is, dus gebruik ik feta in de plaats. Allebei zijn ze een beetje ziltig. Daarnaast serveer ik er avocado en jalapeno bij, voor de romigheid en wat pit.

Tortilla

Ik hou van zachte taco’s, maar ik warm ze altijd op in een droge hete koekenpan zodat je lekker van die gril plekjes krijgt. Op de verpakking staat geloof ik dat je de magnetron moet gebruiken, maar dat doe ik dus nooit.

Ook een fan van taco’s en bereid iets langer in de keuken te staan? Probeer dan deze met krokante garnalen.

Kip taco’s met elote

Kip taco's met elote
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 tl oregano
  • peper en zout

Voor de mais

  • 300 gram mais
  • 1 el mayonaise
  • 1 el creme fraiche
  • 1/2 tl chilipoeder
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 100 gram feta, verkruimeld

Verder

  • 6 kleine tortilla's
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1 jalapeno, in ringen gesneden
  • extra koriander en feta als garnering

Instructies

  • Breng de kip op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, oregano en peper en zout. Bak in een (gril)pan met een beetje olie aan beide kanten tot gaar.
  • Meng intussen de mais, mayonaise, creme fraiche, chilipoeder, koriander en feta.
  • Verhit de tortilla's in een droge hete koekenpan en beleg ze met de elote, kip, avocado, jalapeno en extra koriander en feta als garnering.