Deze kip gochujang bao kan ik amper koken noemen, het is vooral opwarmen, maar ook dat is weleens fijn! We gebruiken krokante kip en bao uit de supermarkt/toko, de rest maken we wel zelf. Op dit moment kun je bij sommige supermarkten wel bao kopen, maar helaas nog niet overal. Bij de toko slaag je sowieso wel!
kip gochujang bao
Voor de marinade gebruik ik gochujang, dat is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta. Pittig, maar op een rokerige manier. Ik houd ervan en daarom gebruik ik 2 eetlepels, maar je zou ook minder kunnen gebruiken. Houd er wel rekening mee dat bao erg neutraal is van smaak en de koolsla is ook lekker fris, dus dat compenseert ook weer.
kip gochujang bao
kip gochujang bao
Porties: 6
Benodigdheden
- Stoommandje
Ingrediënten
- 1 doosje kipnuggets of karaage kip (ik gebruik graag die van Duca, te koop bij de AH)
- 150 gram koolmix
- 2 el mayo
- 1 el citroensap
- optioneel: verse koriander
- 6 bao's
- 2 el gochujang
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 2 el ketchup
- 50 ml water
Instructies
- Bereid de kip zoals op de verpakking vermeld staat.
- Meng de koolmix met de mayo en citroensap en breng op smaak met zout. Je kunt er optioneel verse koriander doorheen mengen.
- Stoom intussen de bao's.
- Doe in een steelpan de gochujang, suiker, sojasaus, sesamolie, ketchup en water. Verhit dit tot de suiker gesmolten is en voeg hier dan de kip aan toe, meng goed door.
- Beleg de bao's met de koolsla en kip en garneer met wat sesamzaad. Eetse!