Ik zag deze kip focaccia sandwich voorbij komen bij @myriadrecipes en wist dat ik dit wilde maken. Ondanks dat elk onderdeel wel hetzelfde is, is de bereidingwijze van elk onderdeel wel anders dus vandaar dat ik zelf ook het recept deel.
Kip focaccia sandwich
Ik heb hiervoor ook zelf focaccia gemaakt, ik heb dit basisrecept gebruikt maar dan uiteraard zonder de pizza toppings. Wat dit recept heel erg lekker maakt is de combi van fris, pittig en zoet. Ik vind m echt super!
Kip focaccia sandwich
Kip focaccia sandwich
Servings: 0
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- bakje karnemelk
- 25 gram boter, zacht
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 a 3 tl buffalo hot sauce
- 1 el bieslook
- 1 stuk focaccia
- 20 gram fijn geraspte Parmezaan
- bakje bloem op smaak gebracht met zout en paprikapoeder
- zonnebloemolie om in de frituren
- 1 flinke el mayonaise
- 1 el citroensap
- 2 takjes dille
- handje rucola
- handje romaine sla
- 1 el hot honey
- 3 plakken augurk
Voor de hot honey (een potje)
- 300 ml honing
- 1 a 2 el chilivlokken
- 1 el Aappelciderazijn
Instructies
- Snij de kipfilet in de lengte door midden, zodat je 2 dunne filetjes het. Laat minimaal 30 minuten liggen in de karnemelk.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de boter met de geraspte knoflook, de Buffalo saus en de bieslook. Breng op smaak met zout. Snij de focaccia open en smeer beide kanten in met de kruidenboter en verdeel hier de Parmezaan over. Bak af in de oven, tot dit gesmolten en een beetje krokant is, ongeveer 10 minuten.
- Meng intussen de mayo, het citroensap, de dille, rucola en romaine sla. Hussel door en zet opzij.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan. Haal de kip door de op smaak gebrachte bloem en bak aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
- Beleg de focaccia met de kip, verdeel hier wat hot honey overheen, daar gaat de salade op en als laatste de augurk. Wikkel in bakpapier om te bewaren of eet direct op.
- Voor de hot honey:Breng de honing met de chilivlokken en tabasco aan de kook. Haal zodra het borrelt direct van het vuur, voeg de appelciderazijn toe en roer door. Laat afkoelen en schenk over in een schoon potje.