Ik weet niet wat het is de laatste tijd, maar ik ben helemaal into de pittige kipgerechten. Mega cravings voor buffalo chicken, maar aangezien ik niet steeds hetzelfde recept kan maken ben ik nu voor iets anders kip en pittig gegaan.

Kip cashew

Mijn moeder maakte vroeger iets met kip, rijst en cashewnoten. Was ik niet super dol op want ben geen grote rijst liefhebber. Ik kan nog wel herinneren dat we dat wéér kregen en ik tegen mijn zus zei ‘nou, grote happen’. Dat is nu een standaard gezegde als je iets te eten krijgt wat je niet super lekker vindt (ik eet trouwens altijd alles als ik het voorgeschoteld krijg, zal nooit zeggen dat ik iets niet lekker vind. Zo ben ik dan ook weer opgevoed).

Mijn arme moeder, ik maak vaak grapjes over hoe ze niet kon koken, maar ze deed het toch wel altijd. De combinatie kip cashew vind ik wel heel lekker dus met dat in mijn achterhoofd ben ik wat gaan maken.

Noodles

Hoe matig ik rijst vind (behalve in sushi en een goede curry, al moet daar altijd sowieso naan bij), zo lekker vind ik noodles. Zeker wanneer je het geheel nog even wokt zodat alle smaken goed zijn ingetrokken en je meer een droge noodle hebt in plaats van een soort spaghetti achtige constructie.

Pittig

De pittigheid in dit recept valt mee, je kunt natuurlijk altijd proeven en het pittiger maken mocht je dat willen. Ik hou van een scherp randje, maar niet zo pittig dat je bijna niets anders meer proeft.

kip cashew noodles

kip cashew noodles
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 350 gram kippendij, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 el ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 el sambal brandal
  • 2 el water
  • 200 gram peultjes, schoongemaakt
  • 150 gram noodles naar keuze
  • 1 el citroensap
  • handje cashewnoten
  • verse koriander, fijngehakt

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg de koriander, komijn, knoflook en gember toe. Roer door tot het lekker geurt en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip tot bruin. Voeg dan de sambal, de 2 soorten ketjap en het water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur zo'n 15 minuten sudderen. Voeg de peultjes toe en laat het geheel nog 5 minuten staan. Is de saus al erg ingekookt? Voeg dan nog een klein beetje water toe.
  • Kook intussen de noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Voeg de noodles toe aan de kip en meng goed door, voeg nu ook de citroensap en cashewnoten toe en bak het geheel nog zo'n 2 minuten door.
  • Dien op met verse koriander.