Het bbq seizoen is aangebroken en het leek mij leuk om te laten zien hoe veelzijdig mijn favoriete product is met dit kabeljauw pakket met groente en Boursin.

Kabeljauw pakket met groente en Boursin

Wat ik zo fijn vind aan Boursin is dat het heerlijk is, en je dus je gerecht heel veel smaak kunt geven met weinig moeite. Zo stop je hier je groenten, een beetje olie en Boursin Zacht&Romig samen met een kabeljauw filet in bakpapier, dat bak je in de oven en je hebt een heerlijk gerecht.

Ik had het over het bbq seizoen en ja, dit kan je ook zeker maken op de bbq! Denk er dan alleen wel aan dat je aluminium folie gebruikt want bakpapier vliegt in de fik, ik spreek uit ervaring.

Je kunt dit gerecht uitbreiden door per persoon meer groente toe te voegen, maar je kunt er ook geroosterde aardappels bij serveren. De saus die ontstaat door de stoom die de Boursin verwarmt en mengt met de olie is heerlijk als dipsaus voor de aardappels.

Qua vis zou je trouwens ook heel goed zalm kunnen gebruiken, mocht je willen variëren.

Kabeljauw pakket met groente en Boursin
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kabeljauw pakket met groente en Boursin

Kabeljauw pakket met groente en Boursin
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2

Benodigdheden

  • aluminiumfolie of bakpapier

Ingrediënten

Voor het kabeljauw pakketje

  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Boursin Zacht&Romig
  • 2 kabeljauwfilets
  • peper en zout
  • Verse dille en schijfje citroen

Geroosterde aardappelen

  • 400 gram krieltjes, gehalveerd
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout

Instructies

  • Verwarm voor de aardappels de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes met de olie en bak 40minuten in totaal tot goudbruin en gaar. Hussel tussendoor af en toe door en breng na het bakken op smaak met zout.
  • Vouw voor het kabeljauwpakket een vel bakpapier, of aluminiumfolie als je het op de bbq bakt, van ongeveer 40 bij 40cm dubbel. Verdeel op de ene helft de courgette, cherrytomaten, olijfolie en Boursin en leg de kabeljauw hier bovenop. Breng op smaak met zout.
  • Vouw het bakpapier dubbelen vouw de randen rondom de vis naar binnen waardoor je een afgesloten pakketje krijgt.
  • Bak 15 minuten af in de oven, of op de bbq, en maak dan de verpakking open. Wees voorzichtig want er zal nu hete stoom uitkomen.
  • Breng de kabeljauw verder op smaak met wat peper en serveer met verse dille samen met de geroosterde aardappels.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Ook een liefhebber? Probeer dan eens deze orzo met Boursin en kipgehaktballen.