Ik ben zelf altijd heel erg van de pasta, maar mijn man is meer van de rijst en deze kabeljauw met rijst en spinazie vond hij heerlijk. Ik ook, dus dit recept verdient een plekje op mijn website!

Kabeljauw met rijst en spinazie

Ik had verse kabeljauw gehaald bij de visboer, dus vandaar dat ik vis heb gebruikt. Maar ik denk dat het ook heel lekker is als je dit recept met kip maakt! Het is verder super simpel, de smaken zijn heel puur. Ik gebruik witte wijn voor het afblussen van de pan, ik ben dol op alcohol in gerechten.. alle smaken worden versterkt. Je kunt het weglaten als je geen alcohol wil/mag. Wel een fan? Probeer dan eens dit orzo gerecht, het lijkt qua smaak een beetje op dit gerecht.

Kabeljauw met rijst en spinazie

Kabeljauw met rijst en spinazie
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst (ongekookt)
  • 1 el olie
  • 40 gram boter
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 200 gram spinazie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • verse peterselie, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  • Verhit de olie en 15 gram (1 el) boter in een koekenpan. Breng de kabeljauw op smaak met de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout. Bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg aan de pan de knoflook en spinazie toe tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de witte wijn, de citroensap en de rest van de boter (25 gram) toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauw weer in de saus om op te warmen.
  • Verdeel de rijst over 2 borden en verdeel hier de spinazie met kabeljauw en de saus overheen. Garneer met verse peterselie en optioneel wat chilivlokken en dien direct op.