De zomermaanden komen eraan en de meeste mensen hebben dan behoefte aan een lichtere maaltijd en hebben weinig zin om lang in de keuken te staan. Deze kabeljauw met Boursin vervult al die wensen!
Kabeljauw met Boursin in panko
Je kunt alle ingrediënten in een ovenschaal doen en de oven doet al het werk voor je. Boursin Zacht en Romig is de ideale basis voor de saus omdat je het verder niet op smaak hoeft te brengen. Je hoeft het enkel te verdunnen met wat melk en klaar is je saus.
De korst is een mix van panko, parmezaan, fijngehakte peterselie, zonnebloemolie en peper en zout. De olie zorgt ervoor dat de panko mooi goudbruin kleurt.
Qua groenten heb ik gekozen voor asperges, maar je kunt allerlei groenten gebruiken. Houd er alleen rekening mee met dat wanneer je groenten met een hoog vochtgehalte (zoals bijvoorbeeld courgette) gebruikt, je de Boursin minder moet verdunnen.
Heb jij grote eters thuis en ben je bang dat dit niet voldoende is? Serveer er dan stokbrood of geroosterde aardappelen bij.
Kabeljauw met Boursin in een panko korst
Ingrediënten
Voor de panko laag
- 50 gram panko
- 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- 2 el zonnebloemolie
- Handje peterselie, fijngehakt
Verder
- 350 gram groene asperges
- 100 gram Boursin
- 1 el melk
- 20 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- 2 kabeljauw filets
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
- Meng voor de panko laag de panko, parmezaan, peterselie en zonnebloemolie en breng op smaak met wat peper en zout.
- Breek de onderste harde uiteindes van de asperges af. Meng de Boursin met de melk. Verdeel de asperges over de ovenschaal en meng met de saus. Verdeel de parmezaanse kaas hierover.
- Leg de kabeljauw hierop en verdeel de panko daar dan weer overheen.
- Bak 20 minuten af tot de panko laag goudbruin is en de vis en asperges gaar zijn. Dien direct op.
*Dit artikel is in samenwerking met Boursin gemaakt. Ook een fan van Boursin, probeer dan deze gevulde kip, een heerlijke roast beef (sandwich) of een vegan sandwich met zelfgemaakt volkoren brood.