De Beemster Graskaas is er weer! Deze kaas wordt gemaakt van de melk van de eerste weidegang en heeft een korte rijpingstijd. Het resultaat is een frisse en romige kaas, die dus ook maar heel beperkt beschikbaar is. Wacht dus zeker niet te lang als je zin hebt in Graskaas, het zou zonde zijn deze mis te lopen.

Kaassalade

Voor deze kaassalade gebruik ik een mengsel van mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterdzaad en een mespuntje mosterd. Verder garneer ik mijn kaassalade met verse kiemen. Dit is optioneel, maar versterkt wel het frisse aspect van de kaas. Ik snijd de kaas trouwens in blokjes omdat de kaas dus zo romig is en dit lekkerder is qua textuur in de salade.

Kaassalade met Beemster Graskaas

Kaassalade met Beemster Graskaas
Bereidingstijd9 minuten
Totale tijd10 minuten
Servings: 1 bakje

Ingrediënten

  • 150 gram Beemster Graskaas, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 mespunt mosterd
  • brood/stokbrood
  • kiemen als garnering

Instructies

  • Meng de mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterdzaad en mosterd met de blokjes kaas. Je kunt de kaassalade eventueel hoger op smaak brengen met wat peper en zout. Bewaar afgedekt in de koelkast totdat je de kaassalade gebruikt. Verdeel wat opeen broodje en garneer met verse kiemen.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Beemster.