Er is weer graskaas, dus ik heb er heel snel een recept mee gemaakt! Deze krieltjessalade met Beemster Graskaas is een heerlijke maaltijd op zichzelf, maar je kunt dit ook bij de bbq serveren (doe dan eventueel de kip los erbij).

Krieltjessalade met Beemster Graskaas

Wanneer het warmer is vind ik het heerlijk om salades te eten, maar ik wil wel dat het echt lekker en vullend is. Met deze salade gaat dat zeker lukken! Wat belangrijk is om te weten over graskaas: het is maar beperkt en gedurende een korte periode beschikbaar. Graskaas wordt namelijk gemaakt van de melk van koeien die na het winterseizoen weer de wei in gaan. Koeien eten dan voor het eerst weer vers gras en dat geeft een extra romige en frisse smaak aan de kaas.

Mocht je dit artikel nou net te laat lezen, je kunt dit gerecht ook maken met Beemster Jong, maar kun je nog wat graskaas inslaan, dan raad ik dat zeker aan!

Rotisserie kip

Ik heb zelf rotisserie kip door de krieltjessalade gedaan, omdat ik de textuur van een gegrild kippetje heerlijk vind in salades. Heb je geen tijd of zin om zelf kip te grillen, dan kun je rotisserie kip op de markt halen. Heb je geen goede kraam in de buurt, dan is het ook mogelijk om een kipfilet te bakken en in reepjes te snijden.

Krieltjessalade met Beemster Graskaas
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krieltjessalade met Beemster Graskaas

Krieltjessalade met Beemster Graskaas
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 100 gram Beemster Graskaas, in reepjes gesneden
  • 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Handje peterselie, fijngehakt
  • ½ rotisserie kip, gegrild en geplukt/in reepjes gesneden

Instructies

  • Kook de krieltjes in gezouten water gaar, snijd de grotere doormidden. Giet af en laat even droogstomen.
  • Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en peterselie in een kom. Meng door elkaar. Voeg de venkel, radijs en de gekookte krieltjes toe, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel nog eens.
  • Voeg als laatste de graskaas en de kip toe en meng dit door de salade. Garneer eventueel met wat extra peterselie en de sprietjes van de venkel.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Beemster.