Ik ben net op tijd voor een heerlijk O&N snack! Jalapeño poppers met boursin. Super makkelijk om te maken en het is weer eens iets anders.
Jalapeño poppers met Boursin
Als je niet bekend bent met de term, dit is een uitgeholde jalapeño die daarna gevuld wordt met een combinatie van roomkaas, kaas, bacon, kruiden etc. Ik gebruik graag Boursin Knoflook & fijne kruiden omdat dit al helemaal op smaak is gebracht. Ik voeg enkel nog wat Parmezaanse kaas en stukje bacon toe, dat is alles!
Let wel op met het uithollen van de jalapeño, gebruik keukenpapier hiervoor zodat je zo min mogelijk op je handen krijgt. Je wil erna niet per ongeluk in je ogen wrijven, dat doet pijn namelijk!
En nu we het toch over de pittigheid hebben, de regel is in het algemeen dat hoe groter de peper is, hoe milder hij is. Wil je het liefst jalapeño die wat milder zijn, neem dan de grootste.
Verder worden deze poppers vaak gefrituurd, maar ik ben voor een ovenvariant gegaan.
Jalapeño poppers met Boursin
Ingrediënten
- 10 grote jalapeños
- 1 bakje Boursin Knoflook & fijne kruiden a 150 gram
- 30 gram gebakken spekreepjes
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gram panko
- 1 el zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de jalapeños en verwijder de zaadlijst en pitjes.
- Meng de Boursin met de spekreepjes en de Parmezaanse kaas. Vul de jalapeños hiermee, het makkelijkste is om dit met een botermes te doen.
- Meng de panko met de olie, verdeel dit over de gevulde jalapeños en druk goed aan.
- Bak 25 minuten af in de oven tot goudbruin en dien daarna direct op.
Net zo’n liefhebber van Boursin als ik? Probeer dan deze orzo met kipgehaktballen eens!