Aarbeien ijs met witte chocolade (zonder ijsmachine)

Mij doe je dus niet echt een groot plezier met een bezoekje aan de ijssalon, als ik heel eerlijk ben. Ik krijg er buikpijn van en ben na een paar happen wel klaar. Ik moet wel toegeven dat dit ijs dus echt lekkerder is dan wat je vaak in een ijssalon krijgt. Geen grap!

Geen ijs machine

Dat klopt! Wat vaak het probleem is als je ijs zonder ijsmachines maakt zijn de kristallen. Het water bevriest en dat zorgt voor de ijskristallen. Omdat dit lekker vet is heb je daar geen last van.

ijs met aardbeien en witte chocolade

Veelzijdig

De basis hier is slagroom en gecondenseerde melk, van daaruit kan je elke combinatie maken die je maar wil. Chocolade ijs? Dan kun je cacao en stukjes pure chocolade toevoegen.

IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)

IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)
Bereidingstijd10 min
Totale tijd4 uur
Porties: 1 bak

Benodigdheden

  • optioneel: staafmixer

Ingrediënten

  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk (a 397 gram)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille essence
  • 50 gram witte chocolade, in stukken gehakt

Instructies

  • Klop de slagroom om tot stijf, maar pas op dat je het niet overklopt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk op en meng met een opwaardse beweging zodat je zoveel mogelijk lucht in de slagroom houdt. Giet dit in een bak (ik heb een cakeblik gebruikt) en zet in de vriezer.
  • Maak intussen de aardbeien schoon en doe in een steelpan samen met de citroensap en de vanille. Laat dit op zacht vuur pruttelen totdat alle aardbeien zacht zijn en je een compote hebt. Ik had geen geduld en heb de staafmixer erop gezet.
  • Wanneer de ijs een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal het er dan uit, verdeel de aardbeien compote eroverheen en swirl met een mes zodat het allemaal gemengd is, maar je nog wel duidelijke strepen aardbei ziet. Verdeel de chocolade over het ijs en zet terug in de vriezer.
  • Laat het ijs een nachtje in de vriezer zodat je zeker weet dat het goed bevroren is. Haal het 5 a 10 minuten voordat je het wil opdienen uit de vriezer, op deze manier is het zacht genoeg om bollen van te scheppen.

2 Comments

  • Avatar

    Anoniem

    Dit ga ik proberen! Alleen zou ik graag bananenijs maken. Hoe en in welke stap voeg ik (geprakte?) banaan toe? Dan maak ik er een swirl van Nutella in nomnom!!

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Oeh wat een goed idee! Wanneer je echt banaanijs wil hebben zou ik het er in het begin doorheen mengen, dan even de vriezer in zodat het een beetje stolt en dan de nutella erdoorheen swirlen. Wil je een roomijs met een banaan/nutella swirl dan zou ik het allebei later doen. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch