IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)
IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd4 uuruur
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: aardbeien, ijs, witte chocolade
Servings: 1bak
Equipment
optioneel: staafmixer
Ingredients
300mlongeklopte slagroom
1blikzoete gecondenseerde melk (a 397 gram)
250gramaardbeien
1elcitroensap
1tlvanille essence
50gramwitte chocolade, in stukken gehakt
Instructions
Klop de slagroom om tot stijf, maar pas op dat je het niet overklopt.
Voeg dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk op en meng met een opwaardse beweging zodat je zoveel mogelijk lucht in de slagroom houdt. Giet dit in een bak (ik heb een cakeblik gebruikt) en zet in de vriezer.
Maak intussen de aardbeien schoon en doe in een steelpan samen met de citroensap en de vanille. Laat dit op zacht vuur pruttelen totdat alle aardbeien zacht zijn en je een compote hebt. Ik had geen geduld en heb de staafmixer erop gezet.
Wanneer de ijs een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal het er dan uit, verdeel de aardbeien compote eroverheen en swirl met een mes zodat het allemaal gemengd is, maar je nog wel duidelijke strepen aardbei ziet. Verdeel de chocolade over het ijs en zet terug in de vriezer.
Laat het ijs een nachtje in de vriezer zodat je zeker weet dat het goed bevroren is. Haal het 5 a 10 minuten voordat je het wil opdienen uit de vriezer, op deze manier is het zacht genoeg om bollen van te scheppen.