Na de hele dag water drinken ben je met dit warme weer weleens toe aan iets anders, ijsthee is mijn favoriete drankje dan.

IJsthee

Wat het fijne is met zelf maken is dat je makkelijk kan bepalen hoe ziet je drankje wordt. Vaak vind ik ijsthee veel te zoet namelijk. Verder is het super makkelijk en snel klaar. Dit keer heb ik een klein beetje suiker gebruikt, ik vind groene thee namelijk al snel wat bitters hebben, en verder gezoet met het sap van passievrucht.

Wat citroenschijfjes en munt erbij en je hebt een fantastisch drankje. Wel een waarschuwing. Drink je dit niet direct op, doe de citroen en munt er dan pas bij in je glas. Ik had het, zoals je kan zien, in de kan gedaan en de volgende dag was het iets te zuur en bitter.

ijsthee

Iced coffee

Ben je meer van de koffie, geen probleem. Heb je al eens een frappé op? Dat is opgeklopte koffie met ijs en melk, ja de dalgona koffie maar in Griekenland drinken wij dit altijd als een frappé. Lekker met een bolletje vanille ijs ook trouwens!

Passievrucht

Ik heb hier de pitjes puur decoratief gebruikt, maar we hebben dus de sap nodig (je mag de pitjes toevoegen als je dit lekker vindt). Belangrijk voor veel sap is zeker weten dat de passievrucht rijp is. Een goede indicatie is als de schil gerimpeld is.

IJsblokjes

Je hebt voor dit soort drankjes altijd enorm veel ijsblokjes nodig. IJs om, indien nodig, je thee af te koelen en daarna om de rest van de kan te vullen. Ik heb een groot gedeelte van een kilozak ijs gebruikt hiervoor.

IJsthee met passievrucht

IJsthee met passievrucht
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 0

Benodigdheden

  • Kan van ongeveer 1.25 liter

Ingrediënten

  • 500 ml kokend water
  • 1 el suiker
  • 3 zakjes groene thee
  • 6 passievruchten
  • 1 kilo ijsblokjes (ongeveer)
  • citroen, in plakjes gesneden
  • Verse munt

Instructies

  • Voeg het water aan je kan toe met de suiker en de theezakjes. Laat dit 10 minuten staan trekken. Roer door zodat alle suiker gemengd en opgelost is.
  • Zet de kan in de koelkast om alvast zoveel mogelijk af te koelen.
  • Zet een vergiet op een kom. Halveer de passievruchten en doe de sap en pitten in de vergiet. Duw alles een beetje tegen de vergiet aan zodat je zoveel mogelijk sap van de pitjes krijgt. Als je een kan met deksel die de pitten tegenhoudt gebruikt, kan je het geheel ook in 1x in de thee erbij doen.
  • Doe wat ijsblokjes erbij en roer door. Als het goed is, is de thee nu helemaal koud. Voeg de rest van de ijsblokjes erbij. Bewaar in de koelkast (je kunt het direct drinken).
  • Serveer met een schijfje citroen en een takje munt.