frappe

Frappé

In griekenland word je er bijna mee doodgegooid, frappe. Heerlijk voor bij het ontbijt, wij vragen altijd middelzoet anders wordt ie volgegooid met suiker

Frappé

Dé truc hier is instant koffie, je weet wel..die korrels. Je klopt dit samen met suiker en kokend water op tot een mousse en dat leg je voorzichtig op je melk (met ijsblokjes, maar ik heb hier gewoon koude melk gebruikt).

Met gewone koffie lukt dit niet. Ik heb een potje instant koffie in huis enkel hiervoor. Voordeel is wel dat het super snel klaar is!

frappé

frappé
Bereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 el instant koffie
  • 2 el suiker
  • 2 el kokend water
  • groot glas melk

Instructies

  • Doe de instant koffie, suiker en water in een kom en klop op totdat het lichtbruin en heel luchtig is.
  • Doe de melk (evt samen met ijsblokjes) in een glas en lepel de koffie mousse er voorzichtig op.
  • Dat is alles. Drink met een rietje en duw het rietje regelmatig opnieuw het glas in om ook de koffie mousse te drinken. Het mengt namelijk niet echt met de melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch