Wat is er lekkerder met mooi weer dan een iced tea? En wist je dat het super simpel is om zelf te maken? Meestal vind ik de supermarkt variant iets te zoet, al kan ik daar soms ook van genieten, maar met homemade kun je zelf bepalen hoe zoet je het maakt.
Iced tea
Van Tea Cultures kreeg ik een mega pakket met thee. Nu ben ik vooral een fan van hete thee ’s avonds, in plaats van een wijntje bijvoorbeeld. Overdag drink ik voornamelijk water, maar nu had ik even zin in iets anders. Dit was dus een mooi moment om iced tea te maken. Van Kim, van Tea Cultures, kreeg ik de tip om de Fresh Blend te gebruiken, dus zo geschiedde.
Wist je trouwens dat het nog heel moeilijk is om zo’n ‘splonsfoto’ te maken. Mijn vloer was zijknat en het is verbazingswekkend hoe vaak je de rand raakt met je ijsblokje, vond dat indrukwekkend van mezelf.
iced tea
Ingrediënten
- 500 ml kokend water
- 5 theezakjes (naar keuze, ik heb de Fresh Blend gebruikt)
- 1 a 2 el kristal suiker
- 2 schijfjes citroen
- heel veel ijsblokjes
Instructies
- Laat het kokend water iets afkoelen totdat het ongeveer 90 graden is. In mijn thee zit ook groene thee en dat wordt bitter wanneer het in te heet water gaat.
- Knip de papieren labels van de theezakjes en doe in een hittebestendige maatbeker met het water. Laat dit 5 minuten trekken.
- Haal de theezakjes eruit, druk al het vocht eruit, en voeg dan de suiker toe. Roer door tot dit is opgelost. Voeg vervolgens de ijsblokjes toe totdat je 1 liter hebt, roer door. Je zult zien dat het ijs direct smelt en je thee dus ook direct koud is.
- Je kunt dit een paar dagen bewaren in de koelkast. Serveer de iced tea met extra ijs en een schijfje citroen.