Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread

Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread

Nu de kids weer naar school gaan en wij allemaal weer meer naar kantoor is het fijn om een snel tussendoortje of ontbijtje te hebben dat je makkelijk van tevoren kan maken. 

Havermout bars met Fruitspread

In samenwerking met Bonne Maman heb ik dan ook deze makkelijke en gezondere havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread gemaakt, hier zit 30% minder suiker in dan in jam en extra veel fruit. 

Wat ik persoonlijk lekker vind aan deze Fruitspread is dat je ook echt nog het fruit kan proeven in plaats van alleen zoetigheid. Omdat er minder suiker in zit, is deze spread ook minder zoet, maar ik vind dat lichtzure juist super lekker.

Om in het gezonde thema te blijven heb ik deze bars met onder andere havermout gemaakt. Er gaat wel nog wat suiker door het mengsel, je zou dit kunnen vervangen door bijvoorbeeld honing, maar wederom niet teveel zodat je nog steeds goed het fruit kunt proeven.

Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread

Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Porties: 16

Benodigdheden

  • bakvorm van 23 bij 23 cm

Ingrediënten

  • 150 gram tarwebloem
  • 200 gram havermout
  • 75 gram kristalsuiker
  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten Fruitspread

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem met de havermout, suiker, gesmolten roomboter, bakpoeder en een snufje zout totdat je geen droge stukjes bloem meer ziet. 
  • Verdeel 2/3 over de bakvorm en druk goed aan. Verdeel de Fruitspread hierover en strooi vervolgens de rest van het havermout mengsel hier overheen. 
  • Bak het geheel 25 minuten af en laat helemaal afkoelen. Snij in 16 porties en dien dan op. Je kunt de bars 3 a 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch