Ben je op zoek naar inspiratie voor de Pasen of gewoon voor een heerlijke brunch? Wat dacht je van hartige wafels met Boursin! Deze wafels kan je dan weer beleggen met gerookte zalm, gegrilde asperges, een zacht gekookt eitje en natuurlijk wat extra Boursin.

Hartige wafels met Boursin

Zoals jullie ondertussen vast weten ben ik een groot fan van Boursin en gebruik ik het voor veel gerechten, zoals dit gerecht: Orzo met kipgehaktballen. Ik heb voor dit recept Boursin Zacht&romig gebruikt, dit is makkelijker door het beslag heen te mengen.

Met dit recept maak je 6 wafels. Je kunt de eerste wafels warm houden in de oven terwijl je de rest bakt. Je kunt tegelijkertijd de asperges grillen en de eieren koken. Ik zelf houd van zachtgekookte eieren, en kook mijn medium eieren altijd precies 6 minuten. Spoel ze daarna snel af onder koud water zodat het kookproces stopt.

hartige wafels

Hartige wafels met Boursin

Hartige wafels met Boursin
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd18 minuten
Porties: 6 wafels

Benodigdheden

  • wafelijzer

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 100 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el Boursin zacht&romig (+extra voor het serveren bij de wafels)
  • 150 ml melk
  • 1 el olie
  • 50 gram geraspte cheddar
  • snuf zout

Verder

  • 6 eieren
  • 1/2 el olijfolie
  • 100 gram groene asperge tips
  • 150 gram gerookte zalm
  • Peper en zout
  • Optioneel: kiemen

Instructies

  • Verwarm de wafelijzer voor en ook de oven voor op150 graden.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg het ei en de Boursin toe en meng goed door. Voeg daarna de melk en olie toe en meng door tot een glad beslag. Meng als laatste de cheddar door het beslag.
  • Gebruik een ijsschep voor een portie, 1 schep per wafel, en laat de wafels 3 a 4 minuten bakken. Wil je ze wat zachter, bak ze dan iets korter. Leg in de oven om warm te houden.
  • Breng intussen een steelpan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg de eieren toe en zet de timer op 6 minuten voor zachtgekookte eieren.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de asperges 4 minuten.
  • Beleg de wafels met een stuk gerookte zalm, extra Boursin, een aantal asperges en als laatste het ei. Breng verder op smaak met peper en zout.