Ik had een koelkast vol met restjes, dus dacht wat kan ik daar eens mee maken. Het is deze groentenquiche met filodeeg geworden. De filodeeg zorgt voor net een beetje knapperigheid, wat perfect past bij de rest van de quiche.
Groentenquiche met filodeeg
Het fijne is dat je ook de groenten kunt gebruiken die je zelf nog hebt liggen of het lekkerst vindt. Ik had courgette, paprika, rode ui en cherrytomaten.
Groentenquiche met filodeeg
Groentenquiche met filodeeg
Servings: 8
Benodigdheden
- Cakeblik of quichevorm van 22cm
Ingrediënten
- 1 courgette, in halve maantjes gesneden
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 4 a 5 vellen filodeeg
- 3 eieren
- 100 ml room
- 200 ml melk
- 2 el pesto
- 50 gram belegen kaas, geraspt
Instructies
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de courgette, paprika, rode ui en cherrytomaten over een bakplaat en meng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 minuten af in de oven, tot de groenten gaar zijn.
- Beleg intussen je ingevette cakeblik met filodeeg, smeer elk velletje filodeeg in met een dun laagje olijfolie.
- Klop de eieren met de room en de melk op tot een egale massa, breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de geroosterde groenten over de filodeeg en schenk het eimengsel hierop.
- Verdeel de pesto hier overheen en dan de geraspte kaas. Bouw de filodeeg die over het cakeblik hangt terug en bak af 25 minuten af in de oven, tot het midden gestold is en de filodeeg goudbruin is.
- Laat kort afkoelen en snij dan in stukken.