Het is weer de tijd van de witte asperges, maar omdat deze zo seizoensgebonden zijn wilde ik een soepje maken met de groene variant.
Groene asperges
Ik vind ze heerlijk gegrild of in een gratin, maar dit soepje was ook fantastisch en weer eens iets anders!
Naast dat het heel lekker is, is dit ook nog eens snel klaar! Ik hou van hele dikke soepjes dus ik gebruik altijd veel vulling op relatief weinig bouillon zodat het lekker dik blijft wanneer je het pureert.
Dat heb je hier dus wel nodig, een staafmixer of wanneer je die niet hebt een blender.
Ik breng mijn soep verder op smaak met room, Parmezaanse kaas en chilivlokken.
Groene aspergesoep
Groene aspergesoep met room, parmezaanse kaas en chili vlokken
Porties: 3
Benodigdheden
- staafmixer of blender
Ingrediënten
- 700 gram groene asperge
- 500 ml kip bouillon (of groente voor vega)
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- scheut slagroom
- 40 gram parmezaanse kaas, geraspt
- peper, zout en chilivlokken
- klontje boter
Instructies
- Verhit in een hoge pan een klontje boter en fruit hierin de knoflook en ui. Hak de houtige uiteinden van de asperge en snij in grove stukken. Bak mee met de ui en knoflook.
- Voeg de bouillon toe en kook 5 a 10 minuten totdat de asperges gaar zijn. Haal een paar tips uit de pan voor de garnering straks en pureer de rest van de soep tot een gladde massa. Breng het geheel op smaak met peper (en misschien zout, ik heb dat overgeslagen)
- Dien op in kommen met een scheutje slagroom, flink wat parmezaanse kaas en chili vlokken.