Groene aspergesoep
Groene aspergesoep met room, parmezaanse kaas en chili vlokken
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: lunch, Soep
Keuken: nederlands
Trefwoord: asperge, champignonsoep, groene asperge
Servings: 3
- 700 gram groene asperge
- 500 ml kip bouillon (of groente voor vega)
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- scheut slagroom
- 40 gram parmezaanse kaas, geraspt
- peper, zout en chilivlokken
- klontje boter
Verhit in een hoge pan een klontje boter en fruit hierin de knoflook en ui. Hak de houtige uiteinden van de asperge en snij in grove stukken. Bak mee met de ui en knoflook.
Voeg de bouillon toe en kook 5 a 10 minuten totdat de asperges gaar zijn. Haal een paar tips uit de pan voor de garnering straks en pureer de rest van de soep tot een gladde massa. Breng het geheel op smaak met peper (en misschien zout, ik heb dat overgeslagen)
Dien op in kommen met een scheutje slagroom, flink wat parmezaanse kaas en chili vlokken.