Boursin heeft een nieuwe limited edition, truffelsmaak! En deze past heerlijk in dit kerst voorgerechtje. Gevulde portobello’s met Truffle Flavoured Boursin risotto.
Gevulde portobello’s met Truffle Flavoured Boursin risotto
Wanneer je deze risotto serveert in gebakken portobello’s is het een heerlijk voorgerecht, maar je kunt er ook zeker een hoofdgerecht van maken. Je kunt het vegetarisch laten, maar een lekker biefstukje past er ook super bij.
De Truffel Boursin is nu te koop bij de Vomar en Hoogvliet, eind november bij de Plus en begin december bij de overige supermarkten (AH, Jumbo etc). Het is wel een limited edition dus ik zou ‘m meenemen als je ‘m tegenkomt.
Smeuïge risotto
Risotto is een gerecht dat wat langer de tijd nodig heeft. Je moet de bouillon beetje bij beetje toevoegen en niet allemaal in één keer. De reden hiervoor heeft met de textuur van de rijstkorrel te maken. Ook moet je de risotto af en toe doorroeren, dus je moet wel in de buurt blijven. De risotto is gaar in ongeveer 20 minuten, dan voeg je de Boursin, gebakken oesterzwammen en wat Parmezaan toe en klaar ben je. Ondertussen hebben de portobello’s al kunnen bakken in de oven.
Gevulde portobello’s met Truffle Flavoured Boursin risotto
Ingrediënten
- 4 el olie
- 8 portobello’s
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram risotto
- 1 liter bouillon (paddenstoelen of groenten)
- 150 gram oesterzwammen, in stukjes gescheurd
- 150 gram Truffle Flavoured Boursin
- 60 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- Verse tijm
Instructies
- Verhit de oven voor op180 graden.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig is. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, roer af en toe door, tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht de risotto te droog worden, voeg dan heet water toe.
- Haal intussen de stelenuit de portobello’s, smeer de bolle kant in met olie, breng op smaak met wat zout, en bak 15 minuten met de bolle kant naar boven.
- Verhit intussen ook een el olie in een andere koekenpan en bak de oesterzwammen aan tot deze goudbruin zijn.
- Voeg wanneer de risotto gaar is de gebakken oesterzwammen, de Boursin en de Parmezaan toe. Roer door en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
- Vul de portobello’s met de risotto en garneer met verse tijm en optioneel wat extra Parmezaan.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Net zo’n liefhebber van Boursin als ik? Probeer dan eens deze smashed aardappels met een Boursin saus.