Voor de lunch eet ik vaak iets van yoghurt of een boterham, heel soms een soepje, maar meestal niets bijzonders en meestal dus ook iets met groenten.
Maar ja, ik wil natuurlijl wel genoeg groenten op een dag binnenkrijgen, volgens onderzoek hoor je namelijk 375 gram groenten per dag te eten! Vaak laat ik de koolhydraten weg zodat ik mijn maaltijd kan opvullen met meer groenten. Denk aan bijvoorbeeld bloemkoolpuree.
Paprika maar ook vele andere groenten
Dit gerecht maak ik ook geregeld. Ik gebruik dan meestal een pittig gehakt vulling, ook hier kan je extra groenten aan toevoegen. Ik heb hier alleen ui gebruikt omdat dat het enige was dat ik in huis had, maar heb je nog restjes mais, courgette of nog meer paprika over…gebruik dat dan!
Gevulde paprika
Gevulde paprika met een pittig gehakt mengsel en alle groente die je nog over hebt.
Porties: 2
Ingrediënten
- 3 paprika's
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml passata
- 2 tenen knoflook
- 1 tl cayennepeper
- peper en zout
- 100 gram geraspte ovenkaas mix van mozzarella, emmentaler en jonge kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika's in de lengte door midden en haal de kern met pitjes eruit. Laat bakken in de oven terwijl het gehaktmengsel maken.
- Rul het gehakt tot het bijna gaar is en voeg dan de ui, de knoflook, cayennepeper, peper en zout toe. Bak even mee en voeg dan de passata toe.
- Leg een deksel op de pan en laat dit minimaal een kwartier pruttelen. Dit zorgt ervoor dat het zure van de tomaat wegtrekt, alle smaken goed mengen en de saus lekker dik wordt.
- Haal de paprika's uit de oven. Het kan zijn dat er wat vocht in de paprika's ligt, giet dat weg. Vul dan alle paprika's zo vol mogelijk met het gehaktmengsel, verdeel de kaas erover en zet nog eens 5 a 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.