Bedenken wat je gaat maken voor de feestdagen of voor een etentje is al lastig genoeg, je wilt ook niet iets waarvoor je de hele avond in de keuken staat. Deze gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano uit de oven is verrassend snel klaar, maar maakt enorm veel indruk!
Jamón ConsorcioSerrano
Wanneer krijgt een product het ConsorcioSerrano-kwaliteitskeurmerk? Als alle grondstoffen van Spaanse oorsprong zijn en de productie vgeheel in Spanje heeft plaatsgevonden. Als de rijping minimaal 52 weken bedraagt en wanneer de hammen handmatig geselecteerd zijn door experts. Dit ambachtelijke proces, dat volgens de kwaliteitsnormen van het consortium een minimale rijping van twaalf maanden vereist, garandeert de karakteristieke smaak en kwaliteit.

Gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano
Ingrediënten
- 1 pakje Jamón ConsorcioSerrano
- 100 gram roomkaas
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 takjes tijm (+extra voor garnering)
- 3 kipfilets
- 250 gram cherrytomaten
- olijfolie
Instructies
- Verwarmde oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Mengde roomkaas, geitenkaas, knoflook en tijm en breng dit op smaak met peper en zout.
- Snijd de kip in de lengte in en klap open. Smeer één kant in met 1/3 van het geitenkaasmengsel en klap weer dicht. Herhaal met de overige kip en breng de kip dan op smaak met peper en zout.
- Wikkelde Jamón ConsorcioSerrano om de kip heen.
- Besprenkeleen ovenbestendige pan of ovenschaal met wat olijfolie. Leg hier de kip, de cherrytomaten en wat takjes tijm in. Sprenkel nog wat olie over het geheel en breng de cherrytomaten op smaak met peper en zout.
- Bak ongeveer 20 minuten af in de oven, tot de Jamón ConsorcioSerrano krokant is ende kip gaar is. Dit is wel afhankelijk van hoe groot en dik je kipfilet precies is, dus houd het in de gaten.
- Laat de kip 5 minuten rusten en serveer dan met wat aardappelpuree en gebakken bimi.

