Gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano
Gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: spanje
Trefwoord: Gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano
Servings: 3
- 1 pakje Jamón ConsorcioSerrano
- 100 gram roomkaas
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 takjes tijm (+extra voor garnering)
- 3 kipfilets
- 250 gram cherrytomaten
- olijfolie
Verwarmde oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Mengde roomkaas, geitenkaas, knoflook en tijm en breng dit op smaak met peper en zout.
Snijd de kip in de lengte in en klap open. Smeer één kant in met 1/3 van het geitenkaasmengsel en klap weer dicht. Herhaal met de overige kip en breng de kip dan op smaak met peper en zout.
Wikkelde Jamón ConsorcioSerrano om de kip heen.
Besprenkeleen ovenbestendige pan of ovenschaal met wat olijfolie. Leg hier de kip, de cherrytomaten en wat takjes tijm in. Sprenkel nog wat olie over het geheel en breng de cherrytomaten op smaak met peper en zout.
Bak ongeveer 20 minuten af in de oven, tot de Jamón ConsorcioSerrano krokant is ende kip gaar is. Dit is wel afhankelijk van hoe groot en dik je kipfilet precies is, dus houd het in de gaten.
Laat de kip 5 minuten rusten en serveer dan met wat aardappelpuree en gebakken bimi.