Als ik thuis een speciale maaltijd wil maken, dan is dit iets waarvan ik zeker weet dat mijn man gelukkig gaat worden. Deze gevulde kip met boursin en spinazie, gewikkeld in bacon en gebakken met cherrytomaten.

Gevulde kip

De vulling is heel simpel, namelijk met Boursin en verse spinazie. De Boursin zit al boordevol kruiden dus daar hoef je verder niets mee te doen. Breng de kip op smaak met peper en zout en wikkel in bacon. Dat is alles.

In de oven

Dit gerecht hoef je dus amper naar om te kijken want je schuift het zo in de oven. De kip heeft ongeveer 30 minuten nodig om te garen. De vulling sijpelt een beetje uit de kip en samen met de olijfolie en de sap van de tomaat zorgt dit voor een heerlijk sausje. Ideaal dus om er stokbrood bij te doen, ook hier smeer ik gewoon weer Boursin op, maar je kunt er ook geroosterde aardappeltjes bij serveren.

Je kunt ook nog variëren met groenten, afhankelijk van wat je in huis hebt. Het komt geregeld voor dat ik nog plakjes courgette toevoeg of broccoli roosjes. Ligt er maar net aan wat er in de koelkast ligt en wat op moet.

gevulde kip
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Gevulde kip met Boursin, spinazie, bacon en cherrytomaten

Gevulde kip met Boursin, spinazie, bacon en cherrytomaten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 plakjes bacon
  • 2 el Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 el  olijfolie
  • 250 gram cherrytomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de kipfilets open en verdeel over beide een eetlepel Boursin en wat verse bladspinazie. Vouw dicht en wikkel de bacon eromheen.
  • Schenk de olie in een ovenbestendige pan of een ovenschaal en leg de kip erin samen met de cherrytomaten.
  • Bak 30 minuten totdat de kip gaar is.
  • Dien op met stokbrood en boursin of ga voor geroosterde aardappelen.

Fan van Boursin? Probeer dan eens deze sandwich te maken! Heerlijk fris en boordevol veggies.